Gemeente Ede

Nummer 161 / Ede,11 augustus 2004

Concert woensdag 18 augustus
Ode aan het zonnige zuiden op beiaard en piano

Op 18 augustus is de beiaard te horen in combinatie met piano. Frank Steijns speelt op de Edese beiaard en Boudewijn Zwart, een van de stadsbeiaardiers van Ede, speelt op een digitale piano. Deze piano klinkt via geluidsversterking. Het instrument is zo gemaakt dat het zoveel mogelijk tegemoet komt aan het karakter van een akoestische concertvleugel. Het thema van de avond is `Muziek uit het zonnige zuiden`. Het eerste muziekstuk is een compositie van Boudewijn Zwart en bestaat uit een Catalaanse Volksliederen Suite.

Beide musici vervolgen met een fantasie op het thema Carmen van Georges Bizet en het stuk Asturiasvan Isaac Albeniz. Het concert eindigt met een compositie van Boudewijn Zwart en Frank Steijns: Improvisatie over liederen van zon, maan en liefde.

Frank Steijns studeerde viool, muziektheorie en orkestdirectie in Leuven en beiaard in Mechelen. Hij is stadsbeiaardier in Maastricht, Heerlen en Weert.

Het concert begint om 19.00 uur. De toegang is gratis. Er zijn zitplaatsen beschikbaar op het Oude Kerkplein (Grotestraat Ede). De verrichtingen van de beiaardier zijn buiten via een tv-scherm te volgen.

---