Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

18/08/04 Geloofsbrieven ambassadeurs Spanje, Cuba en Fiji Eilanden

Hare Majesteit de Koningin ontvangt op woensdag 18 augustus 2004 op Paleis Noordeinde te Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens de ambassadeur van het Koninkrijk Spanje, Z.E. Alfonso M. Dastis Quecedo, de ambassadeur van de Republiek Cuba, Z.E. Manuel Pardiñas Ajeno, en de ambassadeur van de Republiek van de Fiji Eilanden, Z.E. Ratu S.T. Cavuilati.

De ambassadeurs worden van hun residentie opgehaald en begeleid door een Kamerheer van de Koningin. De Koningin stelt aan elke ambassadeur een galarijtuig ter beschikking en, indien van toepassing, een rijtuig voor de ambassadestaf. De rijtuigen worden getrokken door twee paarden. Het galarijtuig wordt voorafgegaan door twee bijrijders in galatenue. Voor en achter elke stoet rijden twee ruiters van de Politie Haaglanden in gala-uniform. De ambassadeurs zijn gekleed in jacquet of nationale dracht.

Bij Paleis Noordeinde staan een erewacht en de Koninklijke Militaire Kapel opgesteld. De erewacht bestaat uit een commandant en twee detachementen van het legeronderdeel 101 Tkbat. Bij de ingang van het paleis staan twee ereposten van de Koninklijke Marechaussee. Na een eresaluut van vier roffels en het volkslied van het land inspecteert de ambassadeur de erewacht.