Persberichten 18/08 ochtend

Regio 18-08-2004

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen De politie heeft op dinsdag 17 augustus vier mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van beroving met geweld. Een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn werd in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 juli omstreeks 02.00 uur op de Van Boetzelaarstraat in Alphen aan den Rijn aangesproken door een man. Deze man stond samen met twee andere mannen en een vrouw naast een auto.Toen de Alphenaar dichterbij kwam, werd hij zonder duidelijke reden in zijn gezicht geslagen door de man die hem aansprak. Door de klap viel hij op de grond, waarna hij nog enige klappen en schoppen kreeg, waardoor hij het bewustzijn verloor. Toen het slachtoffer bij bewustzijn kwam miste hij zijn GSM. Het slachtoffer liep verwondingen op aan gezicht, hals en ribben. De politie kon na onderzoek de verdachten, drie Alphenaren van 21, 22 en 25 jaar, een Alphense van 23 jaar en een 24-jarige Ter Aarder, aanhouden. Vier van de verdachten zitten nog vast. De 25-jarige Alphenaar is na verhoor heengezonden. Hij bleek niet betrokken te zijn geweest bij de beroving. De politie heeft de zaak nog verder in onderzoek.

Leiden Politie houdt verdachte van mishandeling conductrice aan De politie hield op dinsdag 17 augustus rond 20.15 uur in het Centraal Station een 15-jarige jongen uit Rotterdam aan als verdachte van het mishandelen van een 34-jarige conductrice uit Amsterdam. De conductrice vroeg in de trein van Rotterdam naar Schiphol nabij het Centraal Station de jongen naar het plaatsbewijs. Kennelijk had hij dit niet in zijn bezit en rende naar de net opengaande deuren van de in het station arriverende trein. Op zijn vlucht duwde en kneep hij de conductrice om uit haar handen te blijven. Servicemedewerkers van het station wisten de vluchtende man in de hal te stoppen en over te dragen aan de gealarmeerde politie. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alphen aan Rijn Aanrijding Op de Prins Bernhardlaan ontstond op dinsdag 17 augustus rond 17.35 uur een aanrijding tussen een politieauto, bestuurd door een 22-jarige agent en een auto bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. De agent wisselde van rijstrook juist op het moment dat daar de vrouw passeerde. De vrouw klaagde over haar nek maar hoefde niet naar een ziekenhuis. Bij de aanrijding was er vooral materiële schade. De brandweer moest het wegdek van een oliespoor ontdoen.

Gouda Kind aangereden Een 4-jarig jongetje uit Gouda kwam op dinsdag 17 augustus rond 16.25 uur op de Tristanstraat onder een auto terecht. Het kind rende plotseling vanaf de stoep tussen twee geparkeerde autos de weg op. Een 72-jarige automobiliste uit Gouda reed het kind vervolgens aan. Met hoofdletsel werd het kind overgebracht naar het Wilhelmina kinderziekenhuis in Utrecht.