SimCorp versterkt positie in Zwitserland

Brussel, 18 augustus 2004 - Na een grondige analyse van de beschikbare oplossingen op de markt heeft AHV Ausgleichsfonds uit Genève SimCorp Dimension gekozen voor haar front-, middle- en back-office-operaties. SimCorp Dimension is de geïntegreerde oplossing voor het beheer van professionele investeringen van SimCorp, een Europees leverancier van software voor financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

AHV Ausgleichsfonds is het onafhankelijke compensatiefonds van AHV, het Zwitserse systeem voor sociale zekerheid. Het fonds beheert activa ter waarde van meer dan 20 miljard Zwitserse Frank (CHF).

"We zijn ervan overtuigd dat SimCorp Dimension ons team van portfolio managers op een efficiënte en effectieve manier zal ondersteunen, waardoor we in de toekomst in staat zijn meer gespecialiseerde instrumenten in te zetten en grotere handelsvolumes te verwerken", legt Eric Breval, managing director van AHV Ausgleichsfonds uit.

Piero Visani, managing director van SimCorp Zwitserland, zegt: "Het contract met AHV Ausgleichfonds bevestigt eens te meer dat SimCorp Dimension uitermate geschikt is voor de Zwitserse asset management industrie. We zijn verheugd dat we het AHV Ausgleichsfonds in onze Zwitserse klantenkring mogen verwelkomen."

Het contract met AHV Ausgleichfonds versterkt niet alleen het Zwitserse klantenbestand van SimCorp, waartoe al bedrijven behoren als SUVA, Swiss National Bank en Swissca Portfolio Management. Het opent ook de deur naar het Franstalige gedeelte van Zwitserland, waar er eveneens een potentieel is voor asset management systemen.

Over SimCorp A/S
SimCorp is een van de grootste Europese leveranciers van gespecialiseerde software voor financiële instellingen, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. SimCorp beschikt over een gedegen kennis van de financiële sector, alsook van het thesauriebeheer. Sinds meer dan 30 jaar ontwikkelt SimCorp haar producten in nauwe samenwerking met meerdere financiële instellingen en internationale groepen. Haar vlaggenschip, SimCorp Dimension is een geïntegreerde oplossing voor het beheer van professionele investeringen. Het moederhuis van de SimCorp groep, opgericht in 1971, bevindt zich in Denemarken (Kopenhagen). SimCorp heeft filialen in de Benelux (in Brussel), Duitsland, Engeland, Australië, de Verenigde Staten, Hong-Kong, Noorwegen, Zweden, Finland en Zwitserland. SimCorp stelt ca. 550 mensen tewerk en is genoteerd op de beurs van Kopenhagen. SimCorp Benelux werd opgericht in 1999 en heeft 24 mensen in dienst. SimCorp realiseerde in 2003 een zakencijfer van 67 miljoen EUR.