NEDERLANDSE STAATSLOTERIJ

Staatsloterij breekt verkooprecord


- Staatsloterij verkoopt 196.641 loten op één dag -


- Jackpot 6,9 miljoen euro valt bij Albert Heijn in Brabant -

Den Haag, 18 augustus 2004 - Nog niet eerder in de 278-jarige geschiedenis van de Staatsloterij werden op één dag zoveel Staatsloten verkocht als afgelopen maandag, 16 augustus 2004. Er gingen in totaal 196.641 loten over de toonbank, een absoluut record. Wellicht dat zich tussen deze 'maandagkopers' de gelukkige winnaar van de Jackpot van 6,9 miljoen euro bevindt. De Jackpot is, tijdens de gisteren gehouden augustustrekking van de Staatsloterij, gevallen op een bij een Staatsloterijverkooppunt gekocht lot. De winnaar kocht dit lot bij een Albert Heijn vestiging in een grote stad in Brabant. Het vorige dagverkoop record dateert van 24 mei dit jaar. Toen werden 190.089 Staatsloten op één dag verkocht.

Maandelijks spelen gemiddeld 3 miljoen Nederlanders mee in de Staatsloterij. Gemiddeld verkopen de verkooppunten van de Staatsloterij 65.000 Staatsloten per dag. De Staatsloterij heeft 3.500 verkooppunten in Nederland.

Mede dankzij deze uitgekeerde Jackpot heeft de Staatsloterij, in vergelijking met alle andere in Nederland aangeboden kansspelen, dit jaar de meeste miljonairs geleverd. Nederland telt dit jaar nu al 19 nieuwe Staatsloterij-miljonairs. De Staatsloterij heeft in 2004 viermaal de Jackpot uitgekeerd. In januari, februari en nu augustus viel de Jackpot op hele loten. In mei van dit jaar ontvingen drie kopers van 1/5 loten, ieder 1/5 deel van de Jackpot. Daarnaast keerde de Staatsloterij in januari van dit jaar vijf keer de nieuwjaarsprijs van 1 miljoen euro uit. In 2004 is tot nu toe acht keer de maandelijkse Hoofdprijs van 1 miljoen euro uitgekeerd.

Over de Staatsloterij
Meer kans, meer geld! Dat is sinds 1726 de simpele verklaring voor de populariteit van de Staatsloterij, de oudste en grootste loterij van Nederland. De totale omzet van de Nederlandse Staatsloterij, voortvloeiend uit de gezamenlijke omzet van de Staatsloterij, Dayzers en TicketBox, bedroeg in 2003 ruim 699 miljoen euro. De afdracht aan de Staat der Nederlanden bedroeg in 2003 107,3 miljoen euro. De Nederlandse Staatsloterij keerde ruim 445 miljoen euro aan prijzengeld uit (64 procent van de omzet). Dankzij dit ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage biedt de Staatsloterij spelers het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de grootste winkans. De Staatsloterij garandeert prijswinnaars anonimiteit en keert al haar prijzen belastingvrij uit. Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan www.staatsloterij.nl.

Noot voor de redactie (