Politie Groningen

Persberichten woensdag 18 augustus 2004

Provincie Groningen 18-08-2004 -

Snelheidscontroles: dinsdag
Bellingwolde: Blijhamsterweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 39 voertuigen, aantal overtredingen: 2, hoogst gemeten snelheid: 102 km. Blijham: Turfweg Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 16 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 102 km. Winschoten: Zuiderveen Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 540 voertuigen, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 109 km. Alteveer: Beumeesweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 125 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 73 km. Bellingwolde: Rheederweg Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 110 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 89 km. Lageland: Eemskanaal zuidzijde Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 110 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 105 km.

Hoogezand: skeeler valt
Een 52-jarige vrouw uit Hoogezand is dinsdagavond gewond geraakt tijdens het skeeleren. De vrouw kwam onder het spoorwegviaduct in de Goorechtlaan door onbekende oorzaak te vallen. Ze liep aanzienlijke verwondingen aan haar benen op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Veendam: dronken man beledigt agenten
De politie heeft dinsdagavond een 21-jarige man uit Muntendam aangehouden aan het Beneden Verlaat in Veendam. De man werd door omwonenden dronken langs het kanaal gevonden. Toen mensen hem op de been wilden helpen sprong de man in het kanaal. Bij de komst van de inmiddels gewaarschuwde politie was de man al weer op het droge. De man kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en toen hem dat werd aangezegd begon hij de betrokken politiemensen uit te schelden. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en openbare dronkenschap.

Appingedam: motorrijder valt
Aan de Holwierderweg in Appingedam is dinsdagavond een 49-jarige motorrijder uit Vries gewond geraakt. Mogelijk tengevolge van op de rijbaan liggend grit ging de man in een bocht onderuit. Hij liep schouderletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn motor is door een berger meegenomen.

Farmsum: insluiper overlopen
Personeel van een bedrijf aan het Metaalpark in Farmsum betrapte dinsdagmiddag een insluiper. De onbekende man bevond zich achter een bureau en doorzocht een lade. Hij had (nog) niets weggenomen en werd door een medewerker van het bedrijf weggestuurd. De man verliet het gebouw en verdween in een wachtende auto waarin nog een man zat. Later op de middag trof een patrouille van de Koninklijke Marechaussee de auto aan bij een hotel in Delfzijl. De beide inzittenden, twee mannen van 28 jaar uit Utrecht en Nieuwegein, zijn aangehouden en meegenomen. In hun auto werden inbrekersattributen aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Spijk: auto in sloot
Een 25-jarige man uit Delfzijl belandde dinsdagmiddag met zijn auto in een sloot langs de EGD-weg in Spijk. De man reed in de richting van Spijk en kwam kort na het viaduct in de berm terecht. Hij kreeg de auto niet meer op de weg en kwam op de kop in een sloot terecht na eerst nog een boom te hebben geraakt. De bestuurder klom uit de auto en werd door een passerende automobilist naar huis gebracht. Later werd hij onwel en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het slachtoffer is met rugletsel opgenomen in een ziekenhuis. Zijn zwaar beschadigde auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Nuis: automobilist gewond
Bij een éénzijdig verkeersongeval aan de Zuiderhoeksweg in Nuis is dinsdagavond een 21-jarige automobilist uit Groningen gewond geraakt. De man raakte door onbekende oorzaak de controle over zijn auto kwijt. De auto begon te slingeren en botste links van de weg tegen een boom. De bestuurder liep rugletsel op en is overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld.