Ingezonden persbericht


Nieuwe versies van Fluke Networks' OptiView Link Analyzer en Protocol Expert besparen tijd en bronnen door het sneller oplossen van netwerkproblemen

EVERETT, Washington (Verenigde Staten) - Fluke Networks, de vooraanstaande aanbieder van Network SuperVision oplossingen, kondigt een nieuwe versie aan van de OptiView Link Analyzer en Protocol Expert oplossing voor netwerkcontrole en -analyse. Link Analyzer 6.1 en Protocol Expert 6.1 helpen netwerkbeheerders de zogenoemde 'mean time to resolution' (MTTR), de gemiddelde tijd die nodig is om netwerkproblemen op te lossen, te beperken. Hierdoor wordt een maximale productiviteit voor de netwerk- en applicatiebronnen bereikt.

OptiView Link Analyzer

Link Analyzer 6.1 ondersteunt nu de industriestandaard RMON2-verkeerscontrole. Hierdoor kan de Link Analyzer worden geïntegreerd met algemene consoles voor netwerkbeheer wanneer de analyzer zich niet in de modus voor probleemoplossing bevindt. Dankzij een nieuwe webinterface op de Link Analyzer zijn technici in staat op afstand - via een webbrowser - toegang te krijgen tot real-time informatie met betrekking tot netwerkprobleemoplossing en -analyse, waardoor problemen sneller kunnen worden opgelost. Door middel van nieuwe beveiligingsfuncties kunnen netwerkbeheerders nu toegang tot informatie over netwerkprobleemoplossing bieden zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de gevoelige aard van de gegevens op het netwerk. Het is nu mogelijk de gebruikerstoegang te beperken tot alleen die personen die over autorisatie beschikken. Link Analyzer biedt eveneens de mogelijkheid voor het instellen van geplande packet captures voor het oplossen van problemen bij events die buiten kantooruren plaatsvinden, zoals server back-ups, zonder dat hierbij iemand op kantoor aanwezig hoeft te zijn.

Verbeteringen met betrekking tot de VOIP-analyse in Link Analyzer maken uitgebreider QOS-beheer van VOIP-verkeer mogelijk. Er kunnen twee nieuwe alarmen worden ingesteld voor VOIP dropped calls en setup-fouten, waarmee de netwerkbeheerder op fouten wordt gewezen voordat de eindgebruikers een helpdesk bellen. Ook twee andere signalering protocollen, SCCP en MGCP, zijn verbeterd, zodat het nu mogelijk is oproepen te traceren op het moment dat ze worden gemaakt. Indien de kwaliteit van oproepen twijfelachtig is, kunnen netwerkbeheerders nu beide kanalen afspelen van VOIP-conversaties die door middel van de meeste gebruikelijke CODEC's, zoals G.723.1 en G.729A/B, zijn gecodeerd.

OptiView Protocol Expert

Protocol Expert 6.1 biedt nu gecentraliseerd beheer van Link Analyzers en andere installaties van de Protocol Expert, waardoor configuratie en upgrades in wijdverspreide installatietoepassingen wordt vereenvoudigd. De bijgewerkte gebruikersinterface is eenvoudiger te leren en versnelt het identificeren en oplossen van netwerkproblemen. Dit betekent dat de eindgebruikers zowel aangenamer als effectiever kunnen werken. Via een nieuwe zoek- en filterfunctie in Protocol Expert zijn gebruikers in staat gegevenspatronen op alle plaatsen in het packet te herkennen. Deze functie wordt vaak gebruikt voor het isoleren van wormen en virussen die mogelijkerwijs het netwerk hebben geïnfecteerd. Met behulp van de functie 'Follow TCP Stream' van Protocol Expert kunnen gebruikers alle gegevens van een TCP-sessie filteren en exporteren, voor een snellere en gemakkelijkere analyse van de communicatie tussen clients en hosts. De NDIS capture buffer is verdubbeld tot 32 MB voor uitgebreide captures. Hiermee is de gebruiker verzekerd van voldoende ruimte om de noodzakelijke informatie voor het oplossen van netwerkproblemen vast te leggen.

Prijzen en levering

De versies 6.1 van Link Analyzer en Protocol Expert zijn voor directe levering beschikbaar via de wereldwijde verkooppartners van Fluke Networks. Klanten die beschikken over Network SuperVision Gold Support kunnen bestaande producten upgraden met behulp van het Fluke Networks My Vision portaal. Link Analyzer 6.1 heeft een aanbevolen Amerikaanse catalogusprijs van $ 18.995. Protocol Expert 6.1 heeft een aanbevolen Amerikaanse catalogusprijs van $ 3.195.

Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten). Het bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. # # #

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills EMEA Marcom Manager +31(0)40-2110110 Fluke Networks +31(0)40-2651020 +44 (0)1923 281331 Carl@mills-advertising.com joost.meeuwis@flukenetworks.com www.mills-advertising.com

Bezoek onze IT pressroom op:
http://www.it-pressroom.com/flukenetworks

---- --