Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Emmen 18-08-2004

Onder invloed verkerende bestuurder aangehouden EELDE Een 37-jarige inwoner van Groningen is dinsdagavond gepakt met 1.8 promille, terwijl zijn rijbewijs ingevorderd was. De man reed over de A28 en trok de aandacht door zijn rijgedrag. Bij controle werd gelijk duidelijk dat de man teveel gedronken had. Aan het bureau blies hij ruim 3 keer het toegestane promillage. Bij de invordering van het rijbewijs bleek dat de man de laatste 5 jaar al 3 keer eerder was gepakt met drank op achter het stuur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd
NIEUW BUINEN Op de N374 is dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige man uit Buinen. Hij reed met zijn motor op deze weg waar 100 km/u mag worden gereden, ruim 50 km te hard. Op enkele stukken kwam hij zelfs nabij de 170 km/u. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden
ASSEN Een 16-jarige inwoonster van Assen is dinsdagmiddag aangehouden voor het stelen van goederen uit een winkel. Het winkelpersoneel zag dat het meisje 2 flessen mix-drank en een pakje sigaretten meenam zonder te betalen. Zij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Ouders van het meisje zijn in kennisgesteld.

Politie houdt vernieler aan
EMMEN Dinsdagmiddag heeft de politie in Emmen een 38-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden ter zake het vernielen van een woning. De man had ramen ingegooid bij een woning aan de Slenerbrink, alsmede dat hij in de woning diverse vernielingen had aangericht. Oorzaak zou liggen in de relatiesfeer. Hij is ingesloten en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Man mishandeld en verdachte aangehouden
MEPPEL Op het Prinsenplein werd in de nacht van dinsdag op woensdag, ter zake mishandeling, een 22-jarige inwoner van Meppel aangehouden. De man zou enige tijd daarvoor op de Keizersdracht een 21-jarige plaatsgenoot hebben geslagen. De verdachte ging naar de woning van het slachtoffer en toen deze buitenkwam, kreeg hij diverse vuistslagen tegen het hoofd. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek. Tijdens de insluiting beledigde de man politieagenten. Hiervoor krijgt de man een proces-verbaal.

Schennisplegers door politie aangehouden
EELDERWOLDE Bij de Hoornseplas zijn dinsdagmiddag 2 mannen aangehouden voor het plegen van schennis. De mannen, een van 49 jaar uit Zuidlaren en een man van 40 jaar uit Groningen, toonde hun geslachtsdelen aan bezoekers van de Hoornseplas. Dit werd vooral gedaan aan een 44-jarige inwoonster van Groningen en diverse jonge kinderen die bij haar waren. De mannen zijn verhoord en tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie houdt bedreiger aan
EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 38-jarige inwoner van Emmen aangehouden, ter zake mishandeling en bedreiging. De man zou bij een woning aan de Stienackers een vrouw hebben geslagen. Op aanwijzing van getuigen werd de man aangetroffen in een woning aan de Hulsackers. Daar bedreigde hij bewoners en ook de politieagenten. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Onderzoek zal volgen.

Huiselijk geweld
EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 47-jarige inwoner van Emmen aangehouden voor het mishandelen van zijn echtgenote. De man had haar geslagen en de keel dichtgeknepen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Boetes tijdens verkeerscontrole
MEPPEL Woensdagavond heeft de politie van Meppel een verkeerscontrole gehouden op de Werkhorst en de Steenwijkerstraatweg. Daarbij werden 160 bestuurders gecontroleerd op alcohol. Geen van de bestuurders had gedronken c.q. kwam boven het toegestane prmillage. Wel werden bekeuringen uit geschreven voor het niet dragen van de autogordel (8x), vervallen APK (1x) en een rotonde verkeerd om nemen (2x).

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag
17.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
info@politie-drenthe.nl