Gemeente Capelle a/d IJssel

Aantal luisteraars Radio Capelle sterk gegroeid

De naamsbekendheid en het aantal luisteraars van Radio Capelle is de afgelopen vijf jaar duidelijk gegroeid. Het aantal luisteraars verdubbelde in de periode 1999 tot en met 2003, namelijk van 14,75 procent naar 33 procent. Het laatstgenoemde percentage betekent dat, in het gebied waarin de lokale omroep te ontvangen is, ongeveer 17.500 personen van 15 jaar en ouder wel eens naar de zender luisteren. Dit is de conclusie van een evaluatie, die gebaseerd is op twee luisteronderzoeken. De onderzoeken zijn gehouden in 1999 en 2003.

Kennelijk voorziet Radio Capelle in een toenemende behoefte aan plaatselijk nieuws en wetenswaardigheden. Daarom besloot het college vorige week dinsdag, 10 augustus, om Radio Capelle ook in 2005 te subsidiëren. Met ingang van 1 januari 2006 wordt de subsidie onder het Welzijnsjaarprogramma gebracht. Dit betekent dat vanaf dat jaar Radio Capelle een subsidieverzoek moet indienen net als andere instellingen die subsidie van de gemeente willen. Ook met de lokale omroep worden dan ieder jaar prestatieafspraken gemaakt.

Radio Capelle laat behalve hedendaagse muziek, ook programmas met plaatselijk nieuws, sportnieuws en wetenswaardigheden uit Capelle horen. De radiozender zendt live de raadsvergaderingen uit en verzorgt regelmatig een politiek café. U kunt Radio Capelle vinden op FM 105.3 en via de kabel op 102.4.