Gemeente Capelle a/d IJssel

Start schooljaar

Pooster 'De scholen zijn weer begonnen'.

Op maandag 16 augustus zijn de basisscholen weer begonnen. Volgende week, op maandag 23 augustus, begint ook het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat veel kinderen op de fiets naar school gaan. Daarom vragen wij weggebruikers om goed op hen te letten. Ook dit jaar doet de gemeente weer mee met de jaarlijkse campagne De scholen zijn weer begonnen en plaatst langs de Capelse wegen posters en spandoeken.

Scholieren vragen om uw oplettendheid
We zetten de punten nog eens voor u op een rijtje. Hiermee levert u een bijdrage om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te vergroten:
matig uw snelheid in woonwijken;
kijk uit wanneer u kinderen in de buurt van een school inhaalt; verleen kinderen zoveel mogelijk voorrang;
denk aan brommers en scooters op de rijbaan;
denk aan de verkeersregel rechts heeft voorrang; breng, indien mogelijk, uw kinderen te voet of met de fiets naar school in plaats van met de auto.

Vragen
Wilt u meer weten over deze actie of andere acties van 3VO, mail dan naar info@3VO.nl. U kunt ook het Internet raadplegen op www.3VO.nl.
Heeft u vragen over de Capelse verkeersveiligheidscampagne? Neemt u dan contact op met de afdeling Verkeer. De heer B. van Lent is telefonisch bereikbaar op nummer 010-2848715.