Gemeente Westerveld

18-8-2004
Permanente bewoning van recreatieverblijven

Minister Dekker van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer heeft gemeenten de opdracht gegeven om permanente (onrechtmatige) bewoning van recreatieverblijven aan te pakken. De gemeente Westerveld volgt het beleid van de minister.

De minister heeft een peildatum vastgesteld (31 oktober 2003). Deze peildatum houdt in dat iedereen die vóór 31 oktober 2003 permanent woonde in een recreatiewoning, onder bepaalde voorwaarden in aanmerking kan komen voor een persoons- en objectgebonden (gedoog)beschikking.

Als personen zich nà 31 oktober 2003 permanent hebben gevestigd in een recreatiewoning, moet de gemeente handhavend optreden. Dat betekent dat de gemeente maatregelen gaat nemen tegen de onrechtmatige bewoning. Daarnaast geeft de minister de gemeenten de ruimte om in bepaalde gevallen over te gaan tot het wijzigen van de bestemming (naar wonen). Er moet dan wel worden voldaan aan een groot aantal criteria.

In eerste instantie richt de gemeente Westerveld zich op het voorkomen van nieuwe situaties van permanente bewoning in recreatiewoningen. Verder treedt de gemeente handhavend op tegen de situaties die zijn ontstaan nà 31 oktober 2003. Degenen op wie deze situatie van toepassing is, ontvangen voor het eind van het jaar persoonlijk bericht van ons. Daarna bekijkt de gemeente de gevallen van permanente bewoning die zijn ontstaan vóór 31 oktober 2003. Daarnaast wordt in overleg met de provincie bekeken of wijziging van de bestemming (legalisatie) van (een) park(en) gewenst en mogelijk is.

Meer informatie vindt u in ons informatieblad. U vindt dit onderaan de bladzijde. Hierin worden de meest voorkomende vragen over permanente bewoning beantwoord. U kunt dit informatieblad ook opvragen bij de gemeente Westerveld. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de cluster Recreatie en Toerisme op telefoonnummer (0521) 349 424 of via e-mail: wrtez@gemeentewesterveld.nl.

---

documenten
Informatieblad permanente bewoning recreatieverblijven
---

producten
Recreatie en toerisme