Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 augustus 2004


Onderwerp: politie aangevallen bij aanhouding


Agenten in Winterswijk zijn afgelopen nacht door een aantal jongeren aangevallen toen zij een jongeman (20) aanhielden voor het drinken op straat. Twee verdachten (22 en 17) zijn direct aangehouden, de jongeman waar het om ging zag bij de vechtpartij kans om te ontsnappen, maar kon vanmorgen worden ingerekend. De politie verwacht nog enkele aanhoudingen te verrichten.


Het incident deed zich rond 00.40 uur voor bij een camping aan de Slingeweg waar die avond een disco was gehouden. Agenten spraken daar twee jongens van een groep aan, waarvan zij het idee hadden dat zij op straat alcohol dronken. Nadat dit was vastgesteld werd de eigenaar van de drank proces-verbaal aangezegd.


Deze reageerde direct zeer agressief en wilde zijn naam niet opgeven. Besloten werd de jongeman aan te houden en toen men hem bij de politieauto wilde boeien begon hij zich hiertegen te verzetten.


Terwijl de agenten hem gedeeltelijk geboeid hadden werden zij plotseling door zijn kameraden aangevallen. Bij de vechtpartij die ontstond heeft de politie zich behoorlijk moeten verweren en heeft de politie uiteindelijk pepperspray gebruikt om de aanval te keren.


Tijdens de vechtpartij raakte één van de agenten gewond en zag de aangehouden jongeman kans om te ontsnappen. Met ter assistentie verschenen agenten werden later twee jongemannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. De ontsnapte jongeman werd vanmorgen thuis aangehouden; hij had de handboei niet kunnen afkrijgen.


De mishandelde agent heeft zich onder doktersbehandeling gesteld en de politie stelt een verder onderzoek in en verwacht dat er nog enkele aanhoudingen volgen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --