Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 augustus 2004


Eefde - Caravan van de trekhaak


Een van de trekhaak geraakte caravan veroorzaakte dinsdagmiddag rond 12.50 uur een kleine ravage op de Doctor van der Hoevenlaan. Een 45 jarige Deventenaar reed met een auto met daarachter een caravan over de vermelde weg in de richting van Deventer. Direct nadat hij over het spoor was gereden schoot, door onbekende oorzaak, de caravan van de trekhaak. De caravan ramde hierbij een lantaarnpaal en kwam vervolgens tot stilstand tegen een muurtje. De lantaarnpaal werd uit de grond gereden, de lichtbak van de lantaarnpaal raakte los en vloog tegen de gevel van een woning waardoor schade ontstond. De caravan was behoorlijk beschadigd.


Zutphen - Vlam in de pan


In een woning aan de Zerboldstraat was dinsdagavond rond 20.15 uur brand ontstaan. De bewoner had een pan met vlees opgezet en ging vervolgens naar buiten. Toen hij weer naar binnen ging, kwam hem een enorme rookwolk tegemoet. Bleek dat de vlam in de pan was geslagen. Door een buurman werd de pan van het gasfornuis gehaald en het vuur gedoofd. Het is niet bekend of er schade is ontstaan. Wel stond de gehele woning onder rook.


Wilp - Aanhouding


De politie heeft afgelopen nacht een 22 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Bij controle van de auto van de man, bleek dat hij gesignaleerd stond in verband met oplichting. Toen agenten hem hiermee confronteerden, startte hij de auto om weg te rijden. De agenten moesten allebei achteruit springen om niet geraakt te worden. Nadat de 22 jarige ongeveer 25 meter was weggereden kwam hij tot stilstand in een greppel. Hierop konden de agenten het aanhouden. De man ingesloten voor verder onderzoek.


Gorssel - Controle visvergunning


Door de politie werd dinsdagmiddag gecontroleerd bij "het zandgat". Van de vijf gecontroleerde vissers hadden twee vissers geen vergunning. Zij kregen een bekeuring.


EINDE BERICHTEN

Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --