Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 augustus 2004

Aanhouding wegens belediging

Politie houdt man aan nadat hij hen beledigd heeft

Enschede

Op woensdag 18 augustus omstreeks 02.35 uur hoort een politiesurveillance die op dat moment in De Heurne staan, geschreeuw. Zij zien dan een jongeman op zijn fiets rijden terwijl hij luidkeels en zonder enige aanleiding aan het schreeuwen is. Ze volgen de jongeman, die nog steeds blijft schreeuwen en zien kans hem op de Wilhelminastraat te laten stoppen. De jongeman, een 19-jarige Enschedeër krijgt een bekeuring voor nachtrumoer. Tijdens het uitschrijven van de bekeuring vindt de verdachte het nodig de politie uit te schelden. Daarop houden ze de verdachte aan en sluiten hem op. Proces-verbaal ter zake belediging wordt opgemaakt.(04-102371)

Verkeerstoezicht

De politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Enschede

De politie hield op dinsdag 17 augustus op verschillende locaties in Enschede toezicht op de verkeersveiligheid. Daarbij werden diverse bekeuringen uitgedeeld. Op de Gronausestraat werden 17 bromfietsers gecontroleerd. Daarbij werd 14x een proces-verbaal opgemaakt: 5x rijden zonder helm
4x geen bromfietscertificaat
1x nog geen 16 jaar oud
2x niet verzekerd
1x gladde band
1x geen oranje plaat

Op de Gronausestraat werden tevens 5 automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel om hadden.(04-102333)

Op de Lossersestraat werd met de lasergun de snelheid gecontroleerd. Van de 79 passanten reden er 5 te hard, waarvoor proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u in plaats van de toegestane 80 km/u. (04-102331)

Rijden onder invloed

Twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed

Enschede

Op woensdag 18 augustus omstreeks 00.45 uur zag een politiesurveillance dat een man de rijbaan overstak van de Gronausestraat, in een auto stapte en wegreed. Ze zagen ook dat deze man erg onvast op zijn benen stond. Ze volgden de auto om de bestuurder te controleren. Doch deze stopte abrupt, ging zijn auto uit en was voornemens een woning binnen te gaan. De politie sprak de man, een 41-jarige Enschedeër aan en constateerde alcoholgebruik bij hem. Ze hielde de verdachte aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,21 o/oo. Hij kreeg hiervoor een rijverbod van 5 uur. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-102356)

Op woensdag 18 augustus omstreeks 03.50 uur controleerde de politie een automobilist op de Broekheurne Ring. De auto waarin de man, een 33-jarige Enschedeër, reed bleek niet verzekerd en had geen geldige APK. Bij de 33-jarige werd tevens alcoholgebruik geconstateerd. Ze hielden de verdachte aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,55 o/oo. De verdachte kreeg hiervoor een rijverbod van 1 uur. Zijn rijbewijs bleek verlopen. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. Ook de eigenaar van de auto kan een proces-verbaal tegemoet zien voor het onverzekerd laten rijden.

Winkeldief aangehouden

Man steelt kleding en verzet zich tegen aanhouding

Enschede

Op dinsdag 17 augustus wordt omstreeks 13.35 uur een diefstal gemeld vanuit een winkel aan het H J van Heekplein. De verdachte had zich verzet bij zijn aanhouding door een beveiligingsmedewerker en gedreigd de man te slaan. Daarop ging hij er tussenuit. De politie kon de verdachte met behulp van de beveiligingsmedewerker op de Spelbergsweg aanhouden, alwaar hij zich in een portiek had verstopt. De verdachte, een 27-jarige Enschedeër had in de winkel een nieuwe broek aangetrokken en zijn oude broek achter gelaten. De verdachte had reeds een winkelverbod voor deze winkel. In de fouillering van de verdachte trof de politie 5 bolletjes heroïne aan en nam deze in beslag. In overleg met justitie is de verdachte in verzekering gesteld en opgesloten. Hij betreft een veelpleger en zal worden voorgeleid voor de rechter-commissaris. (04-102077)

Dievengilde actief

Op meerdere locaties werden mensen slachtoffer van diefstal

Enschede

Op dinsdag 17 augustus werden meerdere aangiften van diefstal gedaan. In alle gevallen bleek de dief van de gelegenheid gebruik te hebben gemaakt.

Omstreeks 11.50 uur fietste een 63-jarige Enschedese over de Deurningerstraat toen er ter hoogte van de apotheek een jongeman op een bromfiets naast haar kwam rijden. Deze jongeman pakte onmiddellijk de tas van de 63-jarige, welke zij in een mandje aan het stuur had. Ondanks haar pogingen dit te verhinderen, zag de jongeman kans er met de tas tussenuit te gaan in de richting van de Zaanstraat. Op het schreeuwen van de vrouw ging zelfs een fietser achter de dader aan. Tevergeefs, bij de Lijsterstraat raakte hij de bromfietser kwijt. Het signalement van de verdachte luidt: Ongeveer 20 jaar oud, tenger postuur, smal gezicht, zwart kort steil haar. Hij droeg een beige jack en donkere broek. Hij reed op een roze snorfiets, die mogelijk opgevoerd was. (04-102010)

Diezelfde dag tussen 13.00 en 14.00 uur werd een 24-jarige Almelose slachtoffer van diefstal van haar portemonnee. Ze winkelde in een winkel in de Klanderij toen haar portemonnee werd gerold. Ze mist daardoor meerdere bankpassen en 15 euro. (04-102101)

Ook een 61-jarige vrouw uit Losser werd tussen 10.30 en 11.30 uur tijdens het winkelen in het centrum van Enschede bestolen van haar portemonnee. Zij had de portemonnee in een trolleywagentje en in een onbewaakt ogenblik werd de portemonnee daaruit weggenomen. De aangeefster heeft van de diefstal niets gemerkt. Diezelfde middag omstreeks 14.00 uur wordt haar portemonnee gevonden in een winkel aan het van Loenshof. Het geld, ruim 100 euro is er uit verdwenen. (04-101996)

Een dag eerder, op maandagmiddag 16 augustus had een 91-jarige Enschedese gewinkeld in het winkelcentrum aan de Wesselernering. Ze had een boodschappentas en een schoudertas naast zich op de grond gezet om het portier van haar auto te kunnen openen. Als ze daarop de tassen wil pakken zijn deze verdwenen. Ze had niemand bij haar in de buurt gezien. In haar tas zaten diverse documenten en geld. In de boodschappentas zat voor 10 euro aan boodschappen.

Insluiper berooft vrouw van geld

Bewoonster wordt wakker en ziet een insluiper in haar slaapkamer

Enschede

Op woensdag 18 augustus omstreeks 05.00 uur wordt bij de politie een insluiping gemeld in een woning aan de Floraparkstraat. De 75-jarige bewoonster lag te slapen en was wakker geworden van een windvlaag door het open raam. Zij zag toen een man in haar slaapkamer staan. De man eiste geld van haar. Omdat ze niet goed wist wat ze moest doen heeft ze de man haar portemonnee gegeven, waarop de insluiper geld eruit nam en daarna de woning verliet aan de zijde van de Gladiolenstraat. Het signalement van de insluiper is: Blanke man, ongeveer 20 jaar oud, 1.70m lang, normaal postuur, verzorgd donker haar. De man was gekleed in een donker fleece jack. (04-102388)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --