Politie Zuid-Holland-Zuid

18/08 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-08-2004 - Persberichten District I

KOGEL DOOR RUIT (vervolgbericht)
DORDRECHT De politie heeft in het onderzoek naar een schietincident inmiddels twee verdachten aangehouden. De twee mannen van 22 en 30 jaar uit Dordrecht zijn inmiddels alle twee voorgeleid en zitten in bewaring. Het schietincident gebeurde op 9 augustus 2004 in de Jacob Marisstraat in Dordrecht. Er vloog een kogel door de ruit van een woning. Een 43-jarige man uit Dordrecht meldde het voorval bij het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de oorzaak ligt in een langslepende onenigheid tussen de 43-jarige man en de 30-jarige verdachte. De politie vond het gebruikte vuurwapen terug.

CONTROLE
HENDRIK IDO AMBACHT- Tijdens een gordelcontrole rond de scholen in Hendrik Ido Ambacht hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurder en passagiers die geen autogordel droegen. De agenten hielden de controle op dinsdagmorgen, 17 augustus 2004, van 11.30 topt 12.30 uur.

DORDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole op de Rijksstraatweg hebben politieagenten 14 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 17 augustus 2004. In totaal controleerden ze ongeveer 430 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/uur. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring mee.

DIEFSTAL
DORDRECHT- Een 36 jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden nadat hij zich vrijwillig had gemeld bij het politiebureau. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, omstreeks 13.30 uur. De man wordt er van verdacht dat hij op 9 augustus 2004 bij een tankstation aan de Merwedestraat had getankt zonder te betalen. Ook stond de auto waarmee hij dit deed als gestolen gesignaleerd. De verdachte is in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN
DORDRECHT- Een 33 jarige man uit Gilze is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, omstreeks 15.20 uur. De man werd door een beveiligingmedewerker betrapt tijdens diefstal van een joggingpak uit een winkel aan het Statenplein. Ook had hij gestolen schoenen bij zich. De verdachte is ingesloten. Omdat hij in korte tijd drie keer eerder werd aangehouden wegens winkeldiefstal, wordt hij donderdag 19 augustus 2004 voorgeleid aan de officier van justitie.

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT- Een 38 jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens huiselijk geweld. Dit gebeurde op dinsdagavond, 17 augustus 2004, omstreeks 23.55 uur in het politiebureau aan de Nassauweg. De man had zijn 28 jarige vrouw mishandeld en bedreigd. Zij was naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. Toen de man kwam informeren waar zijn vrouw was, werd hij direct aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

RIJDEN ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op dinsdagavond, 17 augustus 2004, omstreeks 23.50 uur, is op de Boshamerstraat een 30 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een bestelauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagochtend, 18 augustus 2004, omstreeks 01.40 uur is op de Achterhakkers een 43 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uren heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagochtend, 18 augustus 2004, omstreeks 01.45 uur is op de Singel een 28 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1uur heengezonden.

DORDRECHT- Op woensdagochtend, 18 augustus 2004, omstreeks 03.20 uur is op de Aert de Gelderstraat een 37 jarige man uit Dordrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 3 uren heengezonden.

NIET ONTKOMEN
DORDRECHT- Twee mannen van 29 jaar en 51 jaar uit Dordrecht en een 15 jarig meisje uit Zwijndrecht zijn na een achtervolging door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op woensdagochtend, 18 augustus 2004, omstreeks 04.55 uur. Surveillerende politieagenten zagen een personenauto die hen op de Wieldrechtse Zeedijk tegemoet kwam. Toen de bestuurder de politieauto zag ging deze er vandoor. Na een achtervolging troffen de agenten de auto verlaten aan op de Wieldrechtse Zeedijk. Na een zoekactie werden de drie verdachten in de bosjes en achter een schutting aangetroffen. Er was geknoeid met het chassisnummer van de auto. Beide mannen zijn ingesloten. Het meisje is na verhoor heengezonden. Het is nog niet duidelijk wie de auto bestuurde. De politie onderzoekt de zaak.