Politie Zuid-Holland-Zuid

18/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

18-08-2004 - Persberichten District II

POGING DIEFSTAL SPEEDBOOT
HARDINXVELD-GIESSENDAM- Vijf verdachten, vier mannen van 18, 19, 21 en 31 jaar en een 17 jarig meisje, allen uit Rotterdam, zijn door politieagenten aangehouden nadat zij hadden geprobeerd een speedboot te stelen. Dit gebeurde op dinsdagochtend, 17 augustus 2004, omstreeks 05.30 uur, op de Rivierdijk. Een attente getuige zag het vijftal bij een speedboot ter hoogte van het pontje naar Werkendam. Hij waarschuwde de politie. Agenten troffen de vijf verdachten even later op de Rivierdijk aan. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat de speedboot ongeveer 3 km was verplaatst. In de auto van de verdachten werd een laptop computer aangetroffen die van diefstal afkomstig was. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie zet het onderzoek voort.

CONTROLE
HOOGBLOKLAND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Bazeldijk 35 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen, 17 augustus 2004, van 08.00 tot 10.15 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 400 voertuigen.

SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Deltalaan 55 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, van 16.30 tot 18.00 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 603 voertuigen.

SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de Zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 20 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, op de Rembrandtlaan, de Sportlaan en de Parallelweg. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 415 voertuigen. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring mee.

PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Ketelweg 85 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 17 augustus 2004, van 19.00 tot 20.30 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 520 voertuigen.

PAPENDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de zogenaamde laserpatrol hebben politieagenten 7 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagavond, 17 augustus 2004, op de Ketelweg, de Willem Dreeslaan en de Kennedylaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 211 voertuigen. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring mee.

ALCOHOL
GORINCHEM- Een 78 jarige vrouw uit Gorinchem is door politieagenten aangehouden na een aanrijding. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, omstreeks 15.25 uur, op de kruising Mollenburgeseweg met de Scheywijck. De vrouw reed met haar personenauto over de Mollenburgseweg en gaf geen voorrang aan een personenauto, bestuurd door een 47 jarige vrouw uit Gorinchem, die van rechts uit de Scheywijck kwam. De auto van de 78 jarige vrouw reed na de botsing via het trottoir de rijbaan weer op en botste achter op een personenauto bestuurd door een 18 jarige vrouw uit Werkendam. Er ontstond materiële schade. De vrouw had alcohol gedronken. Omdat een blaastest in het bureau niet lukte werd door een GGD arts bloed afgenomen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Onderzoek moet uitwijzen of de vrouw te veel alcohol heeft gedronken.

GETUIGENOPROEP AANRIJDING
SLIEDRECHT - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding op de Rivierdijk, op dinsdag 17 augustus 2004 omstreeks 16.40 uur. Hierbij raakte de auto van een 37-jarige man uit Sliedrecht beschadigd. De 37-jarige had eerder onenigheid gehad met een 60-jarige automobilist, eveneens uit Sliedrecht. Deze onenigheid eindigde in een kop-staartbotsing op de Rivierdijk. Omdat de verklaringen van beide mannen uiteen lopen, is de politie op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

RIJDEN ONDER INVLOED
SLIEDRECHT- Op woensdagochtend, 18 augustus 2004, omstreeks 01.50 uur is op de A. van Leeuwenhoekstraat een 36 jarige man uit Sliedrecht door politieagenten aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uren heengezonden.