Politie Zuid-Holland-Zuid

18/08 Hoeksche Waard

18-08-2004 - Persberichten District III

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING
S-GRAVENDEEL- Een 51 jarige man uit s-Gravendeel is bekeurd omdat hij op een bromfiets reed terwijl hij een rijontzegging had. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 17 augustus 2004, omstreeks 11.00 uur op de Havenweg. De man heeft een rijontzegging tot en met 2007. Hij verklaarde dat hij de bromfiets zou verkopen om niet meer in de verleiding te komen.

DIEFSTAL AUTO: 3 AANHOUDINGEN
(vervolgbericht van 16 augustus 2004)
OUD-BEIJERLAND- Politieagenten hebben op dinsdagmorgen, 17 augustus een 39 jarige man uit Rotterdam aangehouden. De politie hield in dit onderzoek eerder een 19 en een 22-jarige man uit Oud-Beijerland en een 22-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland aan. De drie mannen en de vrouw worden verdacht van diefstal in vereniging gepleegd en openlijke geweldpleging. De politie startte van het weekend een onderzoek nadat op vrijdag 13 augustus een auto werd gestolen vanaf de Karel Doormanstraat. De 20-jarige eigenaar uit Zuid-Beijerland heeft aangifte van diefstal van zijn auto gedaan. Al gauw leidde het onderzoek in de richting van de verdachten. De Officier van Justitie heeft opdracht gegeven de verdachten buiten heterdaad aan te houden. Alleen de 39 jarige verdachte zit nog vast. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden. De politie zet het onderzoek voort.

CONTROLE
HEINENOORD- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar hebben politieagenten op de Blaaksedijk West 66 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdag, 17 augustus 2004, van 09.30 tot 12.30 uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur. In totaal controleerden de agenten ongeveer 515 voertuigen.

NIETS ERIN NIETS ERUIT
ZUID-BEIJERLAND- In het kader van het autoproject niets erin, niets eruit hebben politieagenten op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, ongeveer 20 voertuigen gecontroleerd in de Gravin Sabinastraat. Bij 12 voertuigen lag buitvoor het grijpen. 1 voertuig was niet afgesloten terwijl er buit voor het grijpen lag. De eigenaar kwam tijdens de controle aanlopen en was stomverbaasd dat hij vergeten was zijn auto af te sluiten. Hij kon derhalve de actie van de politie wel waarderen. De overige eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.

KLAASWAAL- In het kader van het autoproject niets erin, niets eruit hebben politieagenten op dinsdagmiddag, 17 augustus 2004, ongeveer 16 voertuigen gecontroleerd in de Kerkstraat. Bij 8 voertuigen lag buitvoor het grijpen. De eigenaren zijn dmv een preventiebericht op de hoogte gesteld.