Heuvelrug, 11.30 uur

Utrecht 18-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed

VEENENDAAL-In de nacht van dinsdag op woensdag werd een automobilist aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 00:05 werd op de Wageningselaan een 49-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies hij 475 ug/l, terwijl wettelijk 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur opgelegd.Uit onderzoek bleek dat hij eerder onder invloed had gereden.

Onder invloed

ELST- Op woensdagochtend werd een slingerende automobiliste aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 04:45 uur zagen agenten, op de Veenendaalsestraatweg, een automobiliste slingerend over de weg rijden. De 37-jarige vrouw uit Amersfoort werd gecontroleerd. De vrouw gaf aan gedronken te hebben en werd aangehouden. Bij de ademanalyse blies zij 710 ug/l, terwijl wettelijk 220ug/l is toegestaan. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs ingevorderd, ook kreeg zij een rijverbod van acht uur opgelegd.

Verkeerscontrole

AMERONGEN- Tijdens een verkeerscontrole met een onopvallend politievoertuig werd een voertuig gesignaleerd met een radardetector aan boord.

Maandagavond werd een verkeerscontrole op de Provinciale weg N225 gehouden met een onopvallend politievoertuig voorzien van een zogenaamde Radar Detector Detector (RDD). Omstreeks 20:40 uur gaf de RDD een signaal dat een voertuig met een in werking zijnde radardetector aan boord tegemoet kwam rijden. De bestuurder, een 19-jarige man uit Amerongen, kreeg een stopteken. Vervolgens bleek uit onderzoek dat onder de motorkap een radardetector op vernuftige wijze was ingebouwd. Het was niet mogelijk deze ter plaatse te verwijderen. Afgesproken werd dat de radardetector binnen 28 dagen alsnog verwijderd zal worden en ingeleverd zal worden op het bureau in IJsselstein.