Eemland zuid, 12.00 uur

Utrecht 18-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Geschoten

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werd er meerdere keren geschoten door onbekende personen. Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie de melding dat er schoten waren gehoord in de omgeving van de Trompetstraat. Agenten gingen ter plaatsen en troffen een huls aan en een inslag van een kogel in een geparkeerd staande auto. Buurtbewoners gaven aan verschillende knallen te hebben gehoord waarna er autos waren weggereden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Slaan met stokken

AMERSFOORT- Op dinsdagavond werden twee mannen aangehouden nadat ze met elkaar hadden gevochten. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie de melding dat er ruzie werd gemaakt op de Frans Halsstraat. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze een 43-jarige man uit Amersfoort zwaaien met een schop en een 34-jarige man uit Amersfoort liep te zwaaien met een golfstick. De twee mannen wilden hiermee elkaar te lijf gaan. Een agent sprong ertussen en probeerde de schep van hem af te pakken. Dit lukte echter niet en de 43-jarige man kwam met de schop nu op de agenten af. Een agent bespoot de man met peperspray maar hij bleef zeer agressief en liep met de schep op een van de agenten af. Een agent zag zich genoodzaakt om zijn vuurwapen te trekken om te zorgen dat de man zijn schep liet vallen. Na fikse waarschuwingen werd de man toch verstandig en liet zijn schep vallen en werd aangehouden. Nu kwam de 34-jarige man weer met de golfstick aanlopen. Hij werd ook direct aangehouden. Beide mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Klap op hoofd

WOUDENBERG- Op dinsdagavond werd een jongen opgepakt nadat hij een man had geslagen. Omstreeks 21.40 uur ontstond er een woordenwisseling tussen de 15-jarige jongen uit Woudenberg en de 38-jarige man uit Amersfoort. Op een gegeven moment liep deze woordenwisseling uit de hand en de man kreeg een klap op zijn hoofd van de Woudenberger. De politie werd gewaarschuwd en de jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gordelcontroles

LEUSDEN Dinsdagmiddag van 15.30 tot 16.00 uur hield de politie een autogordelcontrole op de Noorderinslag. In totaal passeerden 140 voertuigen de controlepost van de politie en droegen 14 inzittenden geen gordel, waarvoor zij een bekeuring kregen. WOUDENBERG Op de J.F.Kennedylaan controleerde de politie van 16:00 tot 17:00 uur op een juist gebruik van de autogordel. Hier werden 31 voertuigen gecontroleerd en werd 3 maal een bekeuring uitgeschreven.