Ministerie van Justitie

Aanmelden vóór 1 november 2004

Jan Brouwerprijs 2004 / 2005: wint uw project 40.000,-?

Wat hebben het Kinder- Jeugdtrauma Centrum, het weerbaarheidsprogramma Rots en Water, de Reflectie- en Actiegroep Aanpak Kindermishandeling (RAAK) en Bemoeizorg in de Jeugdgezondheidszorg met elkaar gemeen? Allevier wonnen zij een keer de Jan Brouwerprijs. Wordt uw project de vijfde in dit rijtje? Meldt u dan nu aan voor de Jan Brouwerprijs 2004 / 2005.

Het is weer zover: de aanmelding voor de Jan Brouwerprijs is begonnen. Met deze prijs wil de Stichting Jan Brouwerfonds in samenwerking met het Expertisecentrum Kindermishandeling van NIZW Jeugd een stimulans bieden aan initiatieven die vernieuwend werken aan het voorkómen van kindermishandeling. De prijs bestaat deze keer uit een bedrag van 40.000,- te verdelen over één of meerdere bekroonde inzendingen.

Het winnende project ontvangt de prijs op het landelijke congres Kind tussen twee vuren! dat op 13 januari 2005 zal plaatsvinden. Op dit congres, dat gaat over de aanpak en het aanbod aan kinderen die betrokken zijn bij huiselijk geweld, is uitgebreid tijd gereserveerd voor de bekendmaking van de genomineerden en winnaar(s) en de uitreiking van de prijs. De besteding van het geldbedrag moet raakvlakken hebben met het doel 'voorkomen van kindermishandeling'.

Voor wie?

Deelname staat open voor ieder Nederlands project of initiatief dat een vernieuwing betekent in het voorkomen van kindermishandeling. Het is niet noodzakelijk dat men zelf betrokken is bij het project of initiatief om het onder de aandacht te brengen.

Criteria

De ingediende projecten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury aan de hand van de volgende criteria:

* het project richt zich - direct of indirect - op het voorkómen van kindermishandeling;

* er is over het project gepubliceerd (de publicatie dient niet ouder te zijn dan drie jaar);

* er is een beschrijving van het project gericht op overdraagbaarheid van het project;

* het project is geëvalueerd / te evalueren;
* het project is vernieuwend;

* de aanmelding is vóór 1 november 2004 ontvangen.

Wijze van aanmelden

Een aanmeldingsformulier kunt u downloaden op de site van het NIZW of is op te vragen bij Gea Koedam (NIZW Jeugd / Expertisecentrum Kindermishandeling), e-mail: g.koedam@nizw.nl

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 18-08-2004