Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 augustus 2004

Meisje gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's raakt een 16-jarig meisje gewond

Oldenzaal

Dinsdag 17 augustus omstreeks 13.50 uur reed een 72-jarige vrouw uit Oldenzaal komende vanuit Enschede met haar auto over de Enschedesestraat in Oldenzaal. Bij het kruispunt met de Eektestraat wilde zij rechtdoor om via de Eektestraat haar weg te vervolgen. Zij zag echter te laat dat het verkeerslicht op rood stond. Zij probeerde nog te remmen maar kon niet meer voorkomen dat zij in aanrijding kwam met een auto, die op de Enschedesestraat reed komende uit de richting Lossersestraat en bij groen licht het kruispunt was opgereden. Deze auto werd bestuurd door een 42-jarige man uit De Lutte. Bij hem in de auto zat zijn 16-jarige dochter. Zij liep pijn in haar been en rug op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-102126)

Aanrijding met letsel

Vrouw veroorzaakt aanrijding en raakt gewond; omdat het vermoeden bestaat dat zij onder invloed van alcohol verkeerde, werd een bloedproef afgenomen

Almelo

Een 81-jarige automobiliste uit Almelo reed dinsdag 17 augustus omstreeks 18.00 uur op de Stins in Almelo. Haar auto kwam raakte met het voorwiel een geparkeerd staande auto, waarna de auto van de 81-jarige vrouw gelanceerd werd en over de kop rolde. De vrouw werd door de brandweer uit haar auto gehaald en werd vervolgens met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde, werd bij haar een bloedproef afgenomen. De geparkeerd staande auto is eigendom van een 24-jarige man uit Almelo. (04-102238)

Dief aangehouden

Dief wordt betrapt als hij uit een caravan klimt en wordt door de politie aangehouden

Markelo

Gasten van een camping aan de Potdijk in Markelo keerden dinsdagmiddag 17 augustus omstreeks 15.30 uur bij hun caravan terug nadat zij die middag waren weggeweest. Op het moment dat zij bij de caravan kwamen, zagen zij een man via het raam uit hun caravan klimmen. In zijn hand had hij bestek, dat uit de caravan afkomstig was. De verdachte werd naar de receptie meegenomen, waar de politie werd gebeld. Politieagenten hielden de verdachte, een 33-jarige man uit Deventer, vervolgens aan. Hij bleek een veelpleger te zijn en is inmiddels in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Eigenaar van de caravan, een 35-jarige man uit Enschede, deed inmiddels aangifte van diefstal. In de caravan bleek alles overhoop gehaald te zijn. Behalve het bestek wordt er niets gemist. (04-102188)

Gordelcontrole

Van de 70 gecontroleerde bestuurders bleken er 4 geen gordel te dragen

Denekamp

Dinsdag 17 augustus werd van 15.30 tot 17.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Lattropperstraat in Denekamp. In totaal werden 70 voertuigen gecontroleerd. 4 bestuurders droegen geen gordel en werden hiervoor bekeurd. (04-102218)

Bedreiging

Vrouw wordt door inzittende van een auto bedreigd; politie zoekt getuigen

Hengelo

Dinsdag 17 augustus kwam omstreeks 17.20 uur een melding van een bedreiging bij de afslag Borne van de A1 in Hengelo. Een 50-jarige vrouw uit Borne had even daarvoor op de A1 richting Borne gereden. Zij reed op de rechter rijbaan, toen links van haar een witte auto kwam rijden. Deze bleef maar naast haar rijden en kwam steeds dichter naar haar toe. Op een gegeven moment besloot de vrouw gas te geven en iets voor de witte auto te gaan rijden, waarna de auto achter haar ging rijden. De 50-jarige vrouw sloeg bij de afslag Borne af. Toen zij bovenaan voor de verkeerslichten stilstond, stond de witte auto met hierin meerdere knapen, achter haar. Een van hen stapte uit en liep op haar af. Hij had zijn vuist gebald en maakte stompende bewegingen naar de vrouw en bedreigde haar. Toen de vrouw aangaf de politie te bellen, werd de man nog agressiever. Nadat hij weer in de auto was gestapt, reed de vrouw verder. Zij deed inmiddels aangifte van bedreiging. Het signalement van de man die haar bedreigde is als volgt: een blanke man van ongeveer 20 jaar, kort blond haar met ca. 2 cm lange stekeltjes en een smal spits gezicht. Hij had een neuspiercing en vermoedelijk ringetjes in de oren. Hij droeg een lichtkleurig shirt en sprak met een Twents accent. De politie komt graag in contact met eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo-Noord via het nummer 0900-8844. (04-102217).

Spoor van vernielingen

Spoor van vernielingen aangericht; politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen

Diepenheim

Een buurtbewoner werd woensdag 18 augustus rond 04.00 uur wakker van lawaai op de Haakbergerstraat in Diepenheim. Toen hij naar buiten keek, zag hij een paar jongens staan en zag vervolgens dat aan de Borculoseweg een paar bloempotten op straat lagen. Politieagenten onderzochten de omgeving, van de jongens ontbrak elk spoor. Vanaf het Elferink tot aan de Watermolenweg bleek een spoor van vernielingen te zijn aangericht waaronder vernielde planten en potten, beeldjes, uit de grond getrokken bermpaaltjes, verkeersborden en vernielde brievenbussen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Goor via het nummer 0900-8844. (04-102385)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --