Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 34-2004
@Rubriekskop=Kermis 2004
@Normaal=De kermis in Sint-Oedenrode wordt dit jaar gehouden van zaterdag 21 augustus tot en met woensdag 25 augustus. De openingstijden van de kermis zijn op zaterdag 21 augustus van 18.00 uur tot 24.00 uur en op zondag 22 tot en met woensdag 25 augustus van 13.00 uur tot 24.00 uur.

@Tussenkop=Verkeersmaatregelen
@Tussenkop=Centrum
@Normaal=De opbouw van de kermis start op woensdag 18 augustus. Tijdens de opbouw is eenrichtingsverkeer mogelijk tussen de Heuvel en de Borchmolendijk. Dit geldt ook op de uren dat de kermis is gesloten @Tussenkop=Parkeerterrein De Neul
@Normaal=Het parkeerterrein De Neul wordt gebruikt om de salonwagens van de kermisexploitanten te plaatsen. Daarom geldt voor dit parkeerterrein een parkeerverbod van maandag 16 augustus 08.00 uur tot donderdag 26 augustus 18.00 uur.
@Tussenkop=Taxistandplaatsen
@Normaal=Evenals vorig jaar worden ook dit jaar tijdens de kermis @Tussenkop=Weekmarkt
@Normaal=In verband met de opbouw van de kermis wordt de weekmarkt op vrijdag 20 augustus verplaatst naar de Stompersstraat, voorbij de kruising Coeveringslaan en de Jongsingel.

@Tussenkop=Bushaltes
@Normaal=Vanaf woensdag 18 augustus tot en met donderdag 26 augustus worden de bushaltes op de Markt en aan de Hertog Hendrikstraat verplaatst naar de Corridor. Dit geldt zowel voor de bussen van de BBA als voor de buurtbussen.
((0413)481318
@Tussenkop=Rectificatie

@Normaal=Ten onrechte stond in de publicatie van 04-08-2004 een aanvraag vermeld voor de bouw van 9 appartementen aan de Meierij ongenummerd.

@Kop1=Aanvragen bouwvergunning
@Normaal=Margrietstraat 62, plaatsen dakkapel
Margrietstraat 31, uitbreiding woonhuis
Den Dries 1, overkapping terras
Hazelaarstraat 26, plaatsen dakkapel
Zwembadweg 56, overkapping terras
Kasteellaan 6, plaatsen 2 tijdelijke units t.b.v. huisvesting school (gewijzigde aanvraag)
Kinderbos 20, bouw 3 dakkapellen

@Kop1=Aanvragen sloopvergunning
@Normaal=Hoogeind 9, sloop opslagloods
Lieshoutseweg 76 c, sloop golfplaten dak opslagruimte Hiertegen bestaat geen bezwaarmogelijkheid.
((0413)481340
@Kop1=Puinbreker aan de Bestseweg
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

De melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
- Grondverzet en sloopwerken Th. Van der Loo b.v., Fabrieksweg 17 te Best, in verband met het tijdelijk plaatsen van een mobiele puinbreker aan de Bestseweg 13, als bedoeld in het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval.

De bovengenoemde melding ligt met ingang vanaf donderdag 19 augustus 2004 gedurende 2 weken ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein 1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.
Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481336

@Kop1=Verleende bouwvergunning
@Normaal=

- Heistraat 22, bouw woningen en dagactiviteitencentrum
- Pastoor Hackenstraat ong., bouw woonhuis

- Dreesstraat 14, bouw overkapping

- Hoogstraat 80, bouw bijgebouw en overdekt zwembad
- Margrietstraat 62, bouw dakkapel

- Mater Lemmensstraat 29, bouw berging

- Mater Lemmensstraat 29, wijziging verleende vergunning uitbreiden gebouw

- Laan van Henkenshage 2, wijziging verleende vergunning, m.b.t. uitbreiden berging/wijzigen gevels/interne wijzigingen
- Hoge Vonderstraat 23, bouw fietsenberging/hobbyruimte
- Corridor 6, verbouw/uitbreiden woning

- Kasteellaan 1, verbouw bijgebouw

- Nabij Kasteellaan, tijdelijk plaatsen vier units

@Kop1=Verleende sloopvergunning
@Normaal=

- Hoogstraat 80, sloop garage/berging/stallingsruimte
- Hoogeind 9, sloop opslagloods

@Kop1=Verleende aanlegvergunning
@Normaal=

- nabij Postdijk 4, aanbrengen/rooien houtgewas

@Kop1=Verleende vrijstelling
@Normaal=

- nabij Nijnselseweg, tijdelijk opslaan zand en leem

@Kop1=Verleende vergunning Drank- en Horecawet
@Normaal=

- horecabedrijf aan de Heuvel 8
Afdeling Bouwen en Milieu.
((0413)481339

@Kop1=Uitbreiding bedrijfsruimte/kassen Rijtvenweg @Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een bouwplan is ingediend voor het uitbreiden van de bedrijfsruimte c.q. kassen gelegen aan het adres Rijtvenweg 2 te Sint-Oedenrode.

Het bouwplan voldoet niet aan het bestemmingsplan "Buitengebied 1997". Op basis van artikel 19,
lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening heeft ons college de bevoegdheid om ten behoeve van de realisering van het onderhavige bouwplan vrijstelling van het bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen. Alvorens gebruik te kunnen maken van de bovengenoemde bevoegdheden, moet het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hiervoor de vereiste verklaring van geen bezwaar afgeven.

De aanvraag bouwvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken ligt met ingang van donderdag 19 augustus 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent de aanvraag kenbaar maken.

Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481341

@Kop1=Dempen sloten e.d. Slophoosweg
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend, dat een verzoek om aanlegvergunning is ingediend voor het dempen van diverse sloten, het egaliseren en het aanleggen van drainage op de percelen gelegen nabij Slophoosweg te Sint-Oedenrode.

Het verzoek om aanlegvergunning ligt met ingang van donderdag 19 augustus 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Ingevolge artikel 46 lid 9 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is een ieder in de gelegenheid binnen deze termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.

Afdeling Bouwen en Milieu.
((0413)481341

@Kop1=2 Noodlokalen Fioretti College
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend dat een gewijzigde aanvraag is ingediend voor het plaatsen van 2 noodlokalen ten behoeve van het Fioretti College op het perceel gelegen nabij Kasteellaan 6 te Sint-Oedenrode. Het perceel is gelegen in bestemmingsplan "Dommelrode".

Om aan het verzoek medewerking te kunnen verlenen, dient vrijstelling te worden verleend van de voorschriften van voornoemde bestemmingsplannen. De bevoegdheid om tijdelijk af te wijken van de voorschriften van een bestemmingsplan wordt ontleend aan artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid om met gebruikmaking van de genoemde vrijstellingsbevoegdheid medewerking te verlenen aan het ingediende verzoek voor de periode van maximaal drie jaar.

Het verzoek ligt met ingang van donderdag 19 augustus 2004 gedurende twee weken ter inzage in het gemeentehuis en kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien bij afdeling Bouwen en Milieu. Ingevolge artikel 18 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is een ieder in de gelegenheid binnen deze termijn schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken.

((0413)481341
@Kop1=Bouw luifel Sonseweg
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor de bouw van een luifel aan de Sonseweg 3.

Het bouwplan voldoet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan "t Leeuwke", indien gebruik wordt gemaakt van de
vrijstellingsmogelijkheid voor het aanbrengen van geringe wijzigingen in de plaats van de aangegeven bouwgrens.
Aangezien het bouwplan met vrijstelling voldoet aan de voorschriften van het bestemmingsplan zijn burgemeester en wethouders zijn in principe bereid medewerking aan het bouwplan te verlenen.

Op grond van artikel 3 lid 6 van het bestemmingsplan juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het bouwplan met ingang van donderdag 19 augustus 2004 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu. Het bouwplan kan hier tijdens openingstijden (tussen 9.00 en 12.30 uur) worden ingezien. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om binnen deze termijn schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het bouwplan naar voren te brengen. ((0413)481343

@Kop1=Wet milieubeheer

@Normaal=Burgemeester en wethouders maken bekend dat in het gemeentehuis ter inzage ligt:

A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:


- Houtbedrijf Gebr. Van Aarle B.V., Ollandseweg 159, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een houtbedrijf, gelegen aan de Ollandseweg 159.

@Tussenkop=Ter inzage

@Normaal=De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 19 augustus 2004 ter inzage in het gemeentehuis, Burgemeester Wernerplein
1, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.30 uur en desgevraagd na telefonische afspraak ook op maandag van 16.00 uur tot 18.30 uur. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven.

@Tussenkop=Instellen beroep

@Normaal=Tegen de onder A, genoemde definitieve besluiten kan uitsluitend schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 30 september 2004 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die bedenkingen heeft tegen aangebrachte wijzigingen ten opzichte van de ontwerp-beschikking en iedereen die aantoont dat hij/zij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift indienen.
Degenen die een beroepschrift indienen, kunnen de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om het besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen.

Afdeling Bouwen en Milieu,
((0413)481336

Kop1=Chemokar zaterdag 21 augustus
@Normaal=Op zaterdag 21 augustus kunt u uw chemisch afval en kleine elektrische apparaten (föhns, broodroosters, koffiezetapparaten, e.d.) inleveren bij de chemokar. Uitsluitend aanbiedingen aan de chemokar worden geaccepteerd.
Inzameling vindt steeds plaats op de derde zaterdag van de maand. Op 21 augustus staat de chemokar gedurende de aangegeven periode op de volgende plaatsen:

- 10.00 tot 10.45 uur Pastoor Smitsstraat nabij de kerk in Olland
- 11.00 tot 11.45 uur Ritaplein nabij de kerk in Boskant
- 12.00 tot 12.45 uur parkeerterrein van de Beckart in Nijnsel
- 13.30 tot 14.20 uur parkeerterrein voor gemeentehuis
- 14.30 tot 15.20 uur parkeerterrein voor sporthal Kienehoef
- 15.30 tot 16.20 uur parkeerterrein nabij Mgr. Bekkersplein ((0413)481340

@Kop1=Inzameling oud papier
@Normaal=Op de volgende data zal deze week oud papier worden ingezameld:
@Tussenkop=zaterdag 21 augustus
@Normaal=- Sint-Jorisgilde; papiercontainer op het terrein achter de Boerenbond-winkel van 09.00 uur tot 12.00 uur

- C.V. de Klôtjes, papiercontainers aan de Julianastraat tussen de sportzaal en de openbare school

@Tussenkop=Permanente inzameling
@Normaal=- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer tegenover Rijsingen 13 van maandag t/m zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur ((0413)481340
@Rubriekskop=Aanleg A50

@Kop1=Werkzaamheden aan de Oostelijke Randweg

@Normaal=De herstelwerkzaamheden aan de middengeleider in de Oostelijke Randweg zijn vanaf afgelopen maandag 16 augustus hervat. Gedurende één à anderhalve week is het gedeelte tussen de Nijnselseweg en de Eerschotsestraat afgesloten.
Daarna zal het gedeelte tussen de Eerschotsestraat en de Noordelijke Randweg afgesloten worden, gedurende circa tweeënhalve week. Gemotoriseerd verkeer wordt in beide gevallen omgeleid via de Noordelijke Randweg/ Lindendijk/ Corridor/ Nijnselseweg. Fietsverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Rijkswaterstaat,
((0413)420737
Afdeling Wegen en Groen,
((0413)481372

@Kop1=Inspraak ontwerpherziening streekplan Noord-Brabant 2002 @Normaal=Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 4a, lid 4, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat het ontwerp voor de eerste herziening van het Streekplan Noord-Brabant 2002 ter inzage ligt.

@Tussenkop=Inhoud van de partiële herziening
@Normaal=De ontwerpherziening heeft betrekking op diverse aanpassingen in het provinciaal ruimtelijk beleid en is gebaseerd op de volgende elementen:

-in de toetsingspraktijk zijn diverse onvolkomenheden in het Streekplan 2002 geconstateerd welke leiden tot onduidelijkheden of onzekerheden over de inhoud van het provinciaal planologisch beleid;
-het Bestuursakkoord 2003-2007, hoofdstuk 2 Ruimtelijk ordening en wonen, vereist een bijstelling van het provinciaal woningbouwbeleid in de landelijke regio's;

-`De overeenkomst van Cork', d.d. 11 juli 2003, maakt enkele bijstellingen van het beleid inzake het buitengebied noodzakelijk;
-de invoering van de Wet dualisering provinciaal bestuur per 12 maart 2003 noodzaakt eveneens op korte termijn om hoofdstuk 5 van het Streekplan 2002 op onderdelen te herzien.

@Tussenkop=Terinzagelegging
@Normaal=Op de provinciale website en in diverse publicaties is aangekondigd dat terinzagelegging van de ontwerpherziening plaats vindt gedurende vier weken vanaf maandag 12 juli 2004. Door een administratieve vergissing van de kant van de provincie heeft de provinciale kennisgeving van deze terinzagelegging niet op juiste wijze plaatsgevonden. Deze kennisgeving is gericht op herstel van dit verzuim, en wel op de volgende wijze.
De ontwerpherziening zal tot en met maandag 6 september 2004 voor een ieder ter inzage liggen op:

-het provinciehuis, Brabantlaan 1 te 's-Hertogenbosch (bibliotheek), bezoektijden maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur;
-het gemeentekantoor van alle gemeenten in de provincie Noord-Brabant.

Tevens kunnen gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging de stukken desgevraagd ten minste gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten de werkuren worden ingezien. Voorts wordt op verzoek binnen die termijn een kosteloze mondelinge toelichting verstrekt. Belangstellenden kunnen daarvoor met de provincie een afspraak maken (secretariaat directie ROH, tel. 073-6812391 / 6812433). Tegen vergoeding van de kosten wordt afschrift van de ter inzage gelegde stukken verstrekt
De tekst van de ontwerpen kan bovendien worden ingezien op internetsite www.brabant.nl, en wel onder het kopje "Wonen" of "Werken", onder "Ruimte in Brabant".

@Tussenkop=Bedenkingen
@Normaal=Gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn bedenkingen omtrent het ontwerp voor de streekplanherziening inbrengen. Deze dienen te worden ingediend bij Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch. Degenen die op grond van eerdere publikaties hun bedenkingen schriftelijk hebben ingediend, hoeven dit niet nogmaals te doen. Mitsdien worden alle bedenkingen welke tot en met 6 september 2004 schriftelijk bij Gedeputeerde Staten zijn ingebracht, inhoudelijk behandeld.

@Tussenkop=Gedachtewisseling
@Normaal=Provinciale Staten stellen belanghebbenden en degenen die tijdig hun bedenkingen hebben ingebracht, in de gelegenheid tot een gedachtewisseling over het ontwerp. Deze gedachtewisseling zal plaatsvinden op 10 september 2004 vanaf 13.30 uur in het provinciehuis tijdens een vergadering van de Statencommissie Ruimte en Milieu. Degenen die van deze gelegenheid gebruik willen maken, kunnen zich daarvoor schriftelijk of mondeling melden bij de secretaris van genoemde commissie, drs. W. van Deursen, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch, tel. 073-6812906.

@Tussenkop=Wat gebeurt er met de ingebrachte bedenkingen ? @Normaal=Degenen die tijdig schriftelijk een bedenking hebben ingebracht, krijgen daarvan een bevestiging. Alle schriftelijke bedenkingen worden opgenomen en beantwoord in een Nota van Bedenkingen. Hierbij wordt ook de gedachtewisseling over de ontwerpherziening betrokken.
Op grond van de Nota van Bedenkingen doen Gedeputeerde Staten zo nodig een voorstel voor een of meer wijzigingen ten opzichte van de ontwerpherziening. Daarna volgt overleg met de Statencommissie voor Ruimte en Milieu.
Tenslotte zullen Provinciale Staten de partiële herziening van het Streekplan Noord-Brabant 2002 vaststellen. Deze is voorzien op 3 december 2004.
Afdeling Ruimtelijke Ordening,
((0413)481268
@Rubriekskop=Evenementen
@Kop1=Bekendmaking(APV)
@Normaal=Bekendmaking ingekomen aanvragen (evenementen)vergunningen en verleende vergunningen, ontheffingen en te treffen verkeersmaatregelen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor de gemeente Sint-Oedenrode.

@Tussenkop=Ingekomen aanvragen
@Normaal=In de periode van 3 tot en met 16 augustus is de volgende aanvraag bij de gemeente ingekomen:


- het verzoek van Carnavalsvereniging De Geuse in samenwerking met café Oud Nijnsel om op zondag 29 augustus a.s. van 13.00 uur tot 20.00 uur een zeskamp te organiseren voor café Oud Nijnsel aan de Azaleastraat 3 te Nijnsel.

Tegen voornoemde binnengekomen aanvragen (evenementen)vergunningen staat nog geen bezwaar open.
((0413)481313
@Kop1=Aanvraag Kapvergunningen
@Normaal=Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij van plan zijn een kapvergunning te verlenen voor het rooien van onderstaande bomen:
- 1 trompetboom, staande in de voortuin van de woning aan de Julianastraat, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.
@Kop1=Verleende kapvergunning
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat voor het rooien van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 5 eiken en 1 berk, staande op het perceel sectie I nummer 2530, plaatselijk bekend als 't Achterom 9 - 9a, in verband met de omvang van de bomen in relatie tot de omgeving,

- 2 eiken, staande in de berm van de Nijnselseweg ter hoogte van de woning met huisnummer 21, in verband met de slechte vitaliteit van de bomen.

- 1 berk, staande in de voortuin van de woning aan de Lieshoutseweg 35a, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving. @Kop1=Toestemming voor direct vellen
@Normaal=Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat voor het rooien van onderstaande bomen een kapvergunning is verleend. De bomen zijn aangetast door de iepziekte. Deze bomen vormen een directe infectiebron voor andere iepen en daarom moeten ze op korte termijn worden geveld. Het college is bevoegd om hiervoor per direct een kapvergunning te verlenen.

- 3 iepen, staande langs de Industrieweg en de Eimbert,
- 4 iepen, staande in de groenstrook aan de oost- en westzijde van de woning aan de Zonnedauw 9.
((0413)481380

@Kop1=Riool reiniging en inspectie

@Normaal=Maandag 23 augustus 2004 wordt er begonnen met een aantal delen van de riolering in
Sint-Oedenrode te reinigen en te inspecteren.
Er wordt begonnen in de Berkstraat vervolgens de Hoefstraat en Deken van Erpstraat. Daarnaast zal in de gehele wijk Nijnsel de riolering gereinigd worden.
U zult van deze werkzaamheden niets merken. De bewoners in de straten waar de riolering gereinigd zal worden, worden middels een brief nog nader geïnformeerd.

Afdeling Wegen en Groen,
((0413)481391