1e persbericht van woensdag 18 augustus 2004

Eindhoven 18-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Tas uit handen getrokken

Op de parkeerplaats van Winkelcentrum Woensel is dinsdag rond 10.30 uur de handtas van een 44-jarige vrouw uit Sint Oedenrode gestolen. De vrouw had haar tas in haar hand terwijl ze haar auto afsloot. Plotseling kwam een bromfiets langs rijden waarvan de duopassagier de tas uit de hand van de vrouw trok. In de tas zaten een GSM en ongeveer 50 euro. De daders zijn op de bromfiets weggereden richting Genovevalaan.

Eindhoven: Man na bedreigingen aangehouden

Dinsdagmiddag rond 14.10 uur is in de Engelsbergenstraat een man van 22 uit Eindhoven aangehouden. Hij had al enkele dagen zijn ex-vriendin bedreigd. Die middag kwam hij bij de vrouw (20) aan de deur en probeerde daar de deur in te trappen. De man is door de politie aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Bromfietsdieven aangehouden

Dinsdag rond 22.45 uur is in de Kanaalstraat een 33-jarige Eindhovense aangehouden. Ze werd door een getuige op heterdaad betrapt toen ze met een man probeerde een snorfiets te stelen die aan de Vestdijk gestald stond. De man vluchtte op de gestolen snorfiets terwijl de vrouw er te voet vandoor ging. Ze werd even later door de politie aangehouden. Haar kompaan, een 33-jarige Eindhovenaar, meldde zich even later op het politiebureau. De snorfiets had hij in de buurt verstopt en is inmiddels weer terecht. De twee zijn op het politiebureau ingesloten.

Helmond: Dief aangehouden

Dinsdag rond 17.30 uur is bij De Populieren in Helmond een 39-jarige Helmonder aangehouden. De politie zocht de man al vanaf 23 juli. Hij wist toen ongezien een winkel binnen te komen en deed een greep in de kassa. Dat was bij een winkel aan de Schoolstraat in Helmond waar hij ruim 100 euro buit maakte. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aangehouden voor diefstal benzine

Na een melding van diefstal van benzine vanaf een tankstation aan de Europalaan stelde de politie dinsdagavond een onderzoek in de omgeving in. Op de Eijkmanstraat konden drie verdachten uit Helmond (14, 20 en 21 jaar) aangehouden worden. Bij hen werd een jerrycan met benzine aangetroffen. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto niet teruggebracht na proefrit

Dinsdag rond 9.30 uur kwam een man bij een bedrijf een proefrit maken met een auto. De grijze Volkswagen Passat, met het kenteken XF-PX-34, en de man zijn echter nooit meer teruggekomen. De dader is een man van ongeveer 1,85 meter lang met een donkere huidskleur en een ringbaardje. Hij is naar schatting 40 jaar.

Helmond: Man na bedreigingen aangehouden

Dinsdagavond rond 21.50 uur is in de Willem Beringsstraat een 25-jarige Helmonder aangehouden. Hij had in die straat zijn ex-vrouw en buurtbewoners met de dood bedreigd. Bij zijn aanhouding verzette hij zich tegen de politie en beukte met zijn hoofd enkele deuken in een politieauto. De man is ingesloten.

Budel: Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Op de Grensweg is woensdag rond 00.50 uur een 33-jarige automobilist uit Eindhoven de controle over zijn voertuig verloren. Hierdoor botste hij eerst tegen een boom, vervolgens tegen een verkeersbord en uiteindelijk tegen een lantaarnpaal. Na het ongeluk is de man uit de auto gestapt en weggelopen. Een tijdje later kwam hij weer terug op de plek van het ongeluk en werd hij rond 1.30 uur aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,05 gemeten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Insluiper gepakt

Een 28-jarige Geldroppenaar heeft dinsdagavond rond 22.30 uur in zijn woning aan de Adelaeertlaan een 18-jarige Geldroppenaar aangehouden. De twee mannen woonden bij elkaar op een flat. In een onbewaakt moment had de 18-jarige kans gezien de sleutels te stelen van de 28-jarige man. Omdat het slachtoffer de zaak niet vertrouwde hield hij zijn woning in de gaten en trof daar even later de verdachte. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De dief had nog niets buit gemaakt.

Geldrop: Dronken man zonder rijbewijs botst met auto tegen lichtmast

Op de Willem Barentszweg is woensdag rond 3.20 uur een 19-jarige inwoner van Geldrop met een auto tegen een lichtmast gebotst. Na de aanrijding is de man uitgestapt en weggelopen. Hij kon even later door de politie aangehouden worden. De man bleek geen rijbewijs te hebben en had ook nog eens behoorlijk gedronken. Bij hem werd een promillage van ruim 2,20 gemeten. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Mierlo: Insluiper maakt zich met smoes uit de voeten

In een bedrijf aan de Ambachtweg was dinsdag rond 16.00 uur een onbekende man binnengeslopen. Een medewerker die op een gegeven moment een deur dicht hoorde klappen en ging kijken betrapte de onbekende man. Deze gaf aan dat hij bij het verkeerde bedrijf was. Hij stapte vervolgens achter op een bromfiets en ging er vandoor. Later bleek dat uit het bedrijf een bankpas en een fotocamera werden gestolen.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Op de Sterrenlaan is dinsdag tussen 15.00 en 16.20 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 846 gecontroleerde voertuigen reden 55 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 93 km/u.