Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 augustus 2004


Politie treft gestolen auto aan


De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een van diefstal afkomstige auto aangetroffen. De auto, een witte Opel Corsa werd maandag vermoedelijk rond 20.30 uur weggenomen vanaf de Hoge Dries. De auto werd teruggevonden op een terrein aan de Oude Beekbergerweg. De auto kan na onderzoek terug naar de rechtmatige eigenaar.
Door een beveiligingsmedewerker werd in de nacht van dinsdag op woensdag een Opel Corsa aangetroffen, waarvan het contactslot was doorverbonden. Mogelijk betreft het hier een gestolen auto. De politie heeft een onderzoek ingesteld.


Politie waarschuwt voor oplichting


De politie wil ondernemers waarschuwen voor een onbekende man die bedrijven tracht op te lichten. Dinsdagmiddag kwam de man bij een bedrijf aan de Sleutelbloemstraat. Hij vertelde dat hij voor een koeriersdienst werkte en drie navigatiesystemen kwam ophalen. Ook had een onbekende naar het bedrijf gebeld met de mededeling dat het geld voor de navigatiesystemen reeds was overgemaakt op het rekeningnummer van het bedrijf.


Een werknemer vertrouwde het niet en trok één en ander na. Er bleek geen geld te zijn overgemaakt en de systemen werden niet meegegeven. De onbekende man ging weg met de mededeling dat hij vrachtbrieven zou ophalen. Hij kwam niet meer terug. De man die zich uitgaf voor een werknemer van de koeriersdienst is circa 1.80 m lang en had donkerblond kort haar. Hij droeg een spijkerbroek en een wit t-shirt of overhemd. Hij reed in een blauwe auto.


Knapen slaan echtpaar


Een echtpaar van middelbare leeftijd uit Apeldoorn werd dinsdagmiddag rond 16.30 geslagen door een aantal knapen. Het echtpaar reed met de auto over de Maasstraat. Vanaf de Schildestraat werden zij door een aantal jongeren op de fiets de weg afgesneden. De jongeren werden hierop aangesproken en fietsten terug. De man en vrouw waren inmiddels uit de auto gestapt en werden zonder pardon aangevallen door drie van de knapen. Mevrouw werd tegen de grond geslagen en de man kreeg een klap op zijn hoofd en kon meerdere klappen voorkomen door terug te slaan. Het gaat om jongens van ongeveer 17 jaar oud, één van hen was gekleed in wit trainingspak een ander droeg een rood t-shirt en een lange gouden ketting. Mogelijk dat er getuigen zijn die meer kunnen vertellen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Overlast door dronken man


Door de politie werd dinsdagavond en 37 jarige Apeldoorner aangehouden. De had met een groepje anderen veel kabaal gemaakt in de Beurtvaartstraat en vervolgens zorgde de man voor overlast in de Wiepkingstraat. Hij werd aangehouden wegen openbare dronkenschap. Proces verbaal wordt opgemaakt.


Snelheidscontrole


Dinsdagmiddag werd gecontroleerd op de Jachtlaan. Van de 1228 gecontroleerde voertuigen reden 64 bestuurders harder dan de toegestane 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u.


Andere controles


Door de politie werd dinsdag op verschillende locaties gecontroleerd. Hierbij vielen de volgende bekeuringen: 3 maal niet dragen autogordel, 1 maal niet handsfree telefoneren en 8 bonnen voor rijden door rood licht.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --