Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 augustus 2004


Putten - Politie zoekt brandstichter van supermarkt


De politie is een onderzoek gestart naar de brand van afgelopen nacht (18/8) in een noodgebouw van een supermarkt aan de Dorpsstraat in Putten. Het noodgebouw doet dienst als opslagruimte. Omstreeks 02.15 uur brak er brand uit aan de buitenzijde van het noodgebouw. De brandweer van Putten heeft de brand bestreden. De schade door brand, rook en waterschade aan magazijn en voorraad wordt voorlopig geschat op twee ton.
De winkel zal vermoedelijk enkele dagen gesloten blijven.
De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en is een uitgebreid onderzoek gestart. Getuigen die rond het tijdstip van de brand iets verdachts in de omgeving hebben gezien, of daarover informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Putten via 0900-8844.


Ermelo - zes gewonden na ongeval Telgterweg


Bij een verkeersongeval op de Telgterweg in Ermelo zijn dinsdagavond 6 mensen gewond geraakt, nadat de personenauto waarin ze alle zes zaten, van de weg raakte, tegen een boom botste en daarna werd aangereden door een tegemoetkomende auto. De auto met de zes gewonden, een Volkswagen Golf, werd bestuurd door een 18 jarige vrouw uit Harderwijk. Zij reed omstreeks 22.30 uur op de Telgterweg vanuit de richting Ermelo-centrum. In een bocht naar rechts, raakte ze de macht over het stuur kwijt, kwam in de linkerberm en botste tegen een boom. Een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 24 jarige man uit Putten, botste vervolgens op de uit zijn koers geraakte auto. De zes gewonden, jongelui in de leeftijd van 18, 19 en 21 jaar en afkomstig uit Putten, Ermelo en Harderwijk werden met ambulances overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk. In de loop van de avond en nacht konden alle slachtoffer na behandeling naar huis. De ambulancedienst was met meerdere auto's ter plaatse en de brandweer verleende assistentie.
Volgens de technische dienst van de politie, die een onderzoek instelde, is de oorzaak gelegen in een combinatie van factoren, waarbij onder meer de snelheid van de auto, het aansnijden van de bocht en vooral het gewicht van de zes inzittenden van invloed is geweest.
Een lichte personenauto met daarin het gewicht van zes personen reageert in een bocht volstrekt anders dan dezelfde auto met één of twee inzittenden.
De politie maakt tegen de bestuurster van de Golf een proces-verbaal op.


Ermelo - Politie grijpt brandstofdief


De politie heeft afgelopen nacht (18/8) een 36 jarige man uit Polen aangehouden terwijl hij bezig was om vanuit en geparkeerde vrachtauto dieselolie over te hevelen in een jerrycan. De vrachtauto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de Harderwijkerweg in Ermelo. Bij het overhevelen is de jerrycan overstroomd en een hoeveelheid dieselolie op de parkeerplaats terecht gekomen. De gemeente Ermelo zal maatregelen nemen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. De politie kon de man omstreeks 02.40 uur inrekenen nadat een getuige de politie belde omdat hij de situatie niet vertrouwde.
Epe - Insluiper actief

De politie stelt een onderzoek in naar een onbekende insluiper die dinsdagmiddag (18/8) kans zag om uit een woning aan de Lohuizerweg in Epe geld en een bankpas weg te nemen.
Terwijl de bewoonster achter in de tuin bezig was, is de onbekende vermoedelijk via de openstaande deur naar binnen gegaan.


Hattem - snelkraak in supermarkt


De politie is bezig met een onderzoek naar de dader(s) van een snelkraak bij een supermarkt aan de Hilsdijk in Hattem, die in de afgelopen nacht (18/8) plaats vond. Rond 02.40 uur werd de toegangsdeur vernield en werd in heel korte tijd een hoeveelheid sigaretten en telefoonkaarten ontvreemd.


Ermelo - Boete E 125,- na diefstal flesje frisdrank


De politie heeft dinsdagochtend een 18 jarige jongeman uit Ermelo de standaardboete van E 125 terzake winkeldiefstal opgelegd, nadat hij in en supermarkt in Ermelo was betrapt op diefstal van een flesje frisdrank ter waarde van E 0.49


Elburg - Politie zoekt kort geknipte fietser


De politie in Elburg is op zoek naar een fietsende jongeman met kortgeknipte haren en gekleed in een rood T-shirt en blauwe spijkerbroek. Hij fietste dinsdagavond omstreeks 21.44 uur nabij de kruising IJsselmeerweg met de Klokbekerweg en de Vletstraat vlak voor een personenauto langs. Hierbij werd de linkervoorzijde van de personenauto, bestuurd door een 22 jarige man uit Elburg beschadigd. Na de lichte aanrijding reed de fietser door zonder zich bekend te maken.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --