Politie Friesland

Politieberichten van 18 augustus (07.00 - 13.00)

Fryslân 18-08-2004 - Voor informatie kunt u contact opnemen met bureau communicatie van de Friese politie via 0900 - 8844.

Drachten: vrouw aangehouden voor diefstal pinpas
De politie heeft afgelopen maandag een 53-jarige vrouw uit Drachten aangehouden. De vrouw, een werkneemster van een woon- en zorgcentrum aan de Warren, heeft op 14 juni een pinpas van een 95-jarige bewoner van het zorgcentrum gestolen. De pinpas lag in een kast in de woning van de bewoner. De bewoner was op het moment van de diefstal in de woning aanwezig. In de dagen daarna heeft de vrouw voor in totaal 3400 euro gepind in Drachten en Groningen. De politie kwam de vrouw op het spoor door een foto van een pinautomaat waar de vrouw op stond. De vrouw heeft inmiddels bekend en is bereid de schade te vergoeden. De verdachte is weer in vrijheid gesteld en zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.

Leeuwarden: politie lost in juli 263 misdrijven extra op
De politie Midden Fryslân heeft in de maand juli 263 misdrijven opgelost. Politie en justitie vinden het onacceptabel dat er achterstand in de behandeling van aangiften dreigde te onstaan. In samenwerking met het regionale flexteam en onder leiding van het crimeteam Midden Fryslân zijn 257 zaken afgehandeld. In totaal zijn 147 zaken door middel van een proces-verbaal afgehandeld. In een aantal zaken werd door de verdachte meerdere misdrijven bekend. De afgehandelde aangiften bestonden uit een veelheid aan misdrijven. De bulk bestond uit mishandelingen (54), diefstallen (43), bedreigingen (36), vernielingen (24) en oplichting/flessentrekkeij (73). Bij deze laatste moet worden aangetekend dat die allemaal op het conto komen van drie verdachten
Teamchef Smeltekop van de districtsrecherche in Leeuwarden kijkt tevreden terug op de actie: Het afhandelen van deze zaken heeft ons in die al drukke zomermaand veel capaciteit gekost, maar past perfect in onze filosofie van terug naar de kerntaken. We kunnen aan de burger niet verkopen dat we wel allerlei controles doen maar hun aangiften laten liggen.