Openbaar Ministerie

Persberichten

parket Almelo, 18 augustus 2004

Aanhoudingen in zaak dode vrouw Goor

In het onderzoek naar de gewelddadige dood van Marisse van der Burg heeft de politie twee aanhoudingen verricht.

Op woensdag 11 augustus werd een 30-jarige Nederlandse vrouw uit Den Haag aangehouden. Zij is op dinsdag 17 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris in Almelo, die de bewaring heeft verleend. De verdenking bestaat dat de vrouw, gebruik makend van een vervalst paspoort, samen met de vader, het bijna driejarige dochtertje Isra naar Libië heeft meegenomen. Daar was men reeds gearriveerd op het moment dat het stoffelijk overschot van de vrouw uit Goor werd aangetroffen. De vrouwelijke verdachte is de volgende dag weer terug naar Nederland gekomen.

Op dinsdag 17 augustus is in Rotterdam een 28-jarige Libische man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en wordt gehoord over zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de gebeurtenissen op maandag 9 augustus.

De politie heeft aanwijzingen dat Isra evenals haar vader nog steeds in Libië verblijft. De vader/ex-partner wordt als hoofdverdachte beschouwd.
De aanhoudingen zijn niet eerder gemeld om het onderzoek in deze zaak niet te schaden. Omdat het onderzoek nog in volle gang is, zal er op dit moment geen nadere informatie worden verstrekt.