Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, woensdag 18 augustus

Alkmaar 18-08-2004 - 15.30 uur

Opgelicht via internet

Alkmaar, dinsdag 17 augustus 2004.

Een 19-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef deed aangifte van oplichting. Zij had via Marktplaats.nl een cameralens gekocht van een particulier uit het zuiden van ons land. Ze maakte een bedrag van 125 euro over en dan zou de lens naar haar opgestuurd worden. Toen dat laatste niet gebeurde kreeg ze argwaan. Via de site: internetoplichting.nl kwam ze er achter dat de verkoper meerdere mensen, in totaal vijf, had opgelicht. Een politiekorps in het zuiden van ons land stelt een onderzoek in naar de verdachte. Dat onderzoekt loopt nog en derhalve kunnen er geen verdere mededelingen worden gedaan.

Politiemotorrijder spoort verdwaalde jongens op

Schoorl, dinsdag 17 augustus 2004.

Twee vrienden van 10 en 11 jaar uit Spierdijk waren met de vader van één van de jongens, omstreeks 14.30 uur, de duinen bij Schoorl in gegaan. Na korte tijd waren de beide jongens plotseling verdwenen achter het klimduin. De vader sloeg na enige tijd alarm bij de politie. Er werden zeven eenheden ingezet om te zoeken. Omstreeks 17.15 uur werd er tevens een politiehelikopter ingezet. Deze kon echter snel terug naar de basis want omstreeks 17.30 uur werden de beide jongens in goede gezondheid aangetroffen door een politiemotorrijder op de Blijdensteinsweg ter hoogte van de Zwarteweg in Bergen. Ze waren volledig de weg kwijt en hadden er niet aan gedacht om hulp te vragen aan voorbijgangers.

Twee uur gordelcontrole: 16 bekeuringen

Heiloo, dinsdag 17 augustus 2004.

Tussen 14.15 en 16.15 uur hebben vier agenten van het verkeershandhavingsteam op de Kanaalweg een controle gehouden op het dragen van autogordels. 14 automobilisten droegen de verplichte gordel niet. 2 autobestuurders werden betrapt op het niet handsfree bellen. Alle overtreders werden staande gehouden en kregen een bekeuring.

Kleurentelevisie weg

Bergen, woensdag 18 augustus 2004.

Kort na middernacht ontdekte een bewoner van een huis aan de Breelaan dat er bij hem was ingebroken. De man kwam na enkele uren afwezigheid thuis en zag dat de voordeur bij het slot was opengebroken. Uit de woonkamer was een nieuwe TV ter waarde van 999 euro weggenomen van het merk Toshiba.

Autobrand

Alkmaar, woensdag 18 augustus 2004.

Vannacht omstreeks 02.15 uur werd aan de Zeswielen een auto in de brand gestoken door een onbekend gebleven persoon. De witte personenauto brandde volledig uit. De politie stelt een onderzoek in.

Wapen in auto aangetroffen

Alkmaar, woensdag 18 augustus 2004.

Omstreeks 12.30 uur zagen mensen van parkeertoezicht in een geparkeerde auto op de Achterstraat een auto staan waarin een op een vuurwapen gelijkend voorwerp lag. Toen agenten ter plaatse kwamen meldde de eigenaar van de auto zich. Het ging om een 21-jarige jongeman uit Heerhugowaard. Hij werd aangehouden. Het wapen bleek een soort luchtbuks te zijn en werd in beslag genomen. De eigenaar werd met een bekeuring op zak heengezonden.