Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ziekteverzuim MKB onder de hamer

Verzekeraars bieden op www.ziekteverzuim-veiling.nl op verzuimrisico

Amsterdam, 18 augustus 2004 Verzekeringsspecialist Geencentteveel.nl heeft samen met zakelijk verzekeringsintermediair SEZ het initiatief genomen voor www.ziekteverzuim-veiling.nl. Met deze veilingsite realiseren beide partijen transparantie in voorwaarden en prijs van ziekteverzuimverzekeringen, om zo ondernemers te helpen veel geld te besparen. Aan het nieuwe initiatief werken vrijwel alle grote verzuimverzekeraars mee.

Ziekteverzuim
Een werkgever heeft te maken met veel verantwoordelijkheden op het gebied van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Hij is wettelijk verplicht om 70% van het salaris van een zieke werknemer gedurende 104 weken door te betalen. In veel (collectieve) arbeidsovereenkomsten is zelfs 100% afgesproken (voor het eerste jaar). In Nederland zijn ca. 500.000 MKB ondernemingen die personeel in dienst hebben en met bovengenoemde verplichting te maken hebben.
Ziekteverzuim kan verstrekkende financiële gevolgen hebben voor ondernemingen. Het verzekeren ervan kost ondernemers veel tijd en geld. Die tijd zit hem voornamelijk in het aanvragen en vergelijken van offertes. Door een gebrek aan overzicht is het maken van een keuze niet eenvoudig, waarbij het ook nog eens om aanzienlijke premies gaat. De nieuwe internetsite www.ziekteverzuim-veiling.nl brengt verandering in deze situatie.

Eenvoud troef
www.ziekteverzuim-veiling.nl werkt eenvoudig. In drie simpele stappen krijgt de ondernemer een complete vergelijking van de ziektverzuimverzekeringen en de premies die door 13 gerenommeerde verzekeringsmaatschappijen worden aangeboden.
Stap 1 is het eenmalig verstrekken van bedrijfs- en verzuiminformatie van de onderneming door het invullen van een eenvoudig online formulier. In stap 2 brengen 13 maatschappijen een bod uit op de te veilen ziekteverzuimaanvraag. In stap 3 sluit de veiling en ontvangt de ondernemer een compleet overzicht van de biedingen. Uiteraard kan de ondernemer onder zijn eigen unieke gebruikersnaam het verloop van de veiling op de site volgen. Alle partijen blijven tijdens de veiling anoniem voor elkaar. Na afloop van de veiling ontvangt de ondernemer binnen twee werkdagen de beste offertes.

Uniek initiatief
www.ziekteverzuim-veiling.nl is uniek in ondernemersland. Het initiatief helpt ondernemers te besparen op hun ziekteverzuimpremie. Op basis van de verstrekte bedrijfs- en verzuimgegevens kunnen verzekeraars bieden op ondernemingen in branches waarmee zij bekend zijn, met zowel de specifieke verzuimrisico's als de te nemen maatregelen om deze te beperken. Zo slaat de online veilinghamer twee vliegen in één klap.

Over Geencentteveel.nl
GCT Infomediar B.V. (o.a. eigenaar van www.Geencentteveel.nl) heeft in samenwerking met SEZ -assurantiën (o.a. bekend van de Makro bijsluiter) www.ziekteverzuim-veiling.nl gelanceerd. Deze veiling-vergelijkingssite geeft een overzichtelijk beeld van voorwaarden en prijzen in de verzuimverzekeringsmarkt voor ondernemers. De site is onafhankelijk en wil zich onderscheiden door de klant een (in de markt ongebruikelijke) brede en heldere keuze te bieden uit ziekteverzuimverzekeringen. Naast gebruiksgemak biedt de site een overzicht van de verzekeringen tegen de laagste tarieven. GCT Infomediair B.V. is onafhankelijk en vergelijkt verzekeringen en financiële producten op internet sinds 1999. Het bedrijf is onder andere actief met de vergelijkingssite www.geencentteveel.nl. De bezoekers van de site kunnen gemakkelijk en snel vergelijkingen maken en verzekeringen afsluiten.
SEZ, Specialist in Employee Benefits en Zorgverzekeringen is eveneens onafhankelijk en niet aan een verzekeringsmaatschappij gebonden. Het bedrijf is gespecialiseerd in zakelijke verzekeringen en employee benefits. SEZ zorgt voor de verwerking van de offertes die door de maatschappijen op de veiling worden aangeboden en verleent professionele ondersteuning en advies aan aanvragers en bezoekers van de site.