Ingezonden persbericht


Meridea benoemt Jukka Riivari tot CEO en President

Focus op uitbreiding naar nieuwe klantsegmenten

Helsinki, 18 augustus 2004 - Meridea Financial Software Ltd., leverancier van softwareoplossingen voor klantinteractie voor banken en financiële instellingen, heeft Jukka Riivari (41) benoemd tot CEO en President. Hij volgt Esa Thihila op, die zich gaat toeleggen op de ontwikkeling van activiteiten voor nieuwe klantengroepen.

De strategie van Meridea richt zich op het versterken en uitbreiden van de activiteiten en het klantenbestand in Europa en Azië. Riivari heeft ruime ervaring in deze regio en heeft diepgaande kennis van de Chinese, Taiwanese, Japanse en Zuid-Koreaanse markt. In China is een sterk groeiende vraag naar geavanceerde software voor banken en andere financiële instellingen. De nieuwe CEO was nauw betrokken bij de totstandkoming van de samenwerking tussen Meridea en de Chinese CITIC Industrial Bank afgelopen maart.

"De vooruitzichten voor de ontwikkeling van software en applicaties voor de financiële markt zijn goed en we hebben een sterke positie in deze sector", zegt Riivari. "Het is nu de uitdaging om de activiteiten te versnellen en Meridea-software aan een grotere groep klanten aan te bieden."

Riivari heeft ruime internationale managementervaring in ontwikkeling en verkoop van draadloze software en services. Hij heeft onder andere gewerkt voor Nokia.

Meridea
Met de oplossingen van Meridea Financial Software Ltd. kunnen retailbanken hun klanten zeer eenvoudige en toegankelijke bancaire diensten aanbieden. De Meridea Product Suite (MPS) is een compleet softwarepakket voor het beheer van klantinteractie. De oplossing biedt snelle en kosteneffectieve verbetering van interactie met de klant doordat het klanten op een eenduidige manier de mogelijkheid geeft via verschillende kanalen te communiceren met de bank en andersom. Op die manier kunnen financiële instellingen hun omzet maximaliseren en zeer flexibel opereren. Meridea Smart Client Edition is een onderdeel van MPS en was de eerste volledige oplossing voor mobiel bankieren. Deze oplossing biedt banken de vrijheid om hun klanten altijd en overal optimale service te bieden, ook als ze geen verbinding hebben met een draadloos netwerk. Meridea is in 2001 opgericht door Accenture, Nokia, de Finse financiële instelling Sampo en investeringsmaatschappij 3i. Momenteel werken er 100 mensen bij Meridea, dat zijn hoofdkantoor in Helsinki, Finland, heeft. Het bedrijf is ook vertegenwoordigd in Scandinavië, Benelux, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Singapore.

Voor meer informatie en voor fotomateriaal:
Meridea Financial Software Ltd.
Iris Heinonen
T: +358 103031305
iris.heinonen@meridea.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Evelien van Dongen / Annemiek Driessen
T: 030 65 65 070
evelien@lvtpr.nl / annemiek@lvtpr.nl