Politie Amsterdam-Amstelland

54 bekeuringen

18-8-2004. Dinsdagmiddag tussen drie en vijf uur heeft een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden op de Valkenburgerstraat. Hierbij werden 54 bekeuringen uitgeschreven, het merendeel voor het niet dragen van de autogordel en het door rood licht rijden. Ook werden enkele bonnen opgemaakt voor het niet handsfree bellen.
---

Overleden na zwempartij

18-8-2004. Dinsdagavond is een onbekende man overleden in een ziekenhuis na een zwempartij in het water van de Gaasperplas. Het slachtoffer was om tien over halfzes te water gegaan. Omstanders zagen dat de man vrij snel onder water verdween en niet meer bovenkwam. Direct werd 112 gebeld om de hulpdiensten te waarschuwen. Een omstander heeft getracht de man onder water te traceren maar dat lukte niet. Duikers van de brandweer wisten kort na zes uur de man boven water te halen. Het slachtoffer werd direct gereanimeerd. De traumahelikopter was ingezet en ambulancepersoneel heeft de onfortuinlijke zwemmer onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis overgebracht. Tijdens de ambulancerit en in het ziekenhuis is men met de reanimatie doorgegaan, dit heeft helaas niet mogen baten. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld.

---


---


Inbrekers stelen drank

18-8-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag hebben twee mannen ingebroken bij een restaurant op het Confuciusplein. De daders hebben verschillende flessen sterke drank gestolen. De rovers zijn het pand binnengekomen door bakstenen door de voordeur te gooien. Tijdens de roof lieten zij verschillende flessen vallen, zowel in de winkel als op hun vluchtroute.

---

Snelheidscontrole langs de Bosbaan

18-8-2004. Dinsdagmiddag tussen half vier en zes uur heeft een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Bosbaanweg. Tijdens de controle reden 85 bestuurders harder dan de 50 kilometer per uur die is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur. De snelheidsovertreders zullen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus kunnen verwachten.

---