2e persbericht van woensdag 18 augustus 2004

Eindhoven 18-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Beroofd van fiets

Op de Wolvendijk is dinsdag rond 11.30 uur een 15-jarig meisje uit Eindhoven van haar fiets beroofd. Ze werd klemgereden door een auto met daarin twee mannen. De bijrijder stapte uit de auto en sloeg het meisje tegen haar hoofd waardoor ze viel. Vervolgens pakten de twee mannen haar fiets, legden deze in de kofferbak en gingen er vandoor. Het gaat om twee mannen met een getinte huidskleur. De bijrijder is ongeveer 1.80 meter, heeft kort donker haar en is naar schatting 20 jaar. Hij heeft een gespierd postuur en droeg een T-shirt met een blauwe spijkerbroek en witte schoenen. De bestuurder van de auto is ongeveer 1.75 meter en heeft een normaal postuur. Hij heeft lange donkerkleurige haren die strak achterover werden gedragen. De man droeg een wit mouwloos hemd. Beiden reden in een zilvergrijze auto. Mochten getuigen iets meer kunnen vertellen over het gebeurde dan kunnen zij contact opnemen met de politie van de afdeling Tongelre via 0900-8844.

Eindhoven: Huiselijk geweld

Woensdag om 14.00 uur is in zijn woning in het stadsdeel Woensel een 28-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was de woning binnengedrongen bij zijn ex-vriendin (25 jaar oud) en bedreigde de vrouw met een mes. De man is door de politie aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal auto en fiets

Op de Tongelresestraat is woensdag rond 10.00 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een auto vanaf de Drosserstraat eerder die ochtend. Vervolgens zou hij met de auto naar de Pagelaan zijn gereden waar hij een fiets gestolen zou hebben. De politie had een melding binnen gekregen van de diefstallen en keek uit naar de verdachte. Op de Kalverstraat zag de politie de man rijden. De auto werd vervolgens in de Melkweg aan de kant gezet en de verdachte zette het op een lopen. De man kon vervolgens door twee getuigen op een dak van een schuurtje aangehouden en overgedragen worden aan de politie. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De fiets werd niet aangetroffen.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden

Op de Piet Heinstraat is woensdag rond 14.00 uur een 46-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding op de eerdergenoemde straat. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van 1,40 gemeten. Het rijbewijs van de man bleek reeds eerder dit jaar ingenomen te zijn. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Aangehouden voor verduistering

Op een bedrijf in Best is woensdag rond 11.00 uur een 24-jarige medewerker aangehouden. Hij wordt verdacht van het verduisteren van een autoradio versterker, een digitale camera en textiel. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Deurne: Net geoogste hennepplanten aangetroffen

In een schuurtje aan de Korstmos trof de politie woensdagochtend ruim zeshonderd net geoogste hennepplanten aan. Een 46-jarige verdachte man uit Helmond werd gehoord in verband met de hennepplanten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt. De planten zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Son: PDA en laptop gestolen

Uit een bedrijf aan de Ekkersrijt 5500 zijn in de nacht van dinsdag op woensdag een laptop en een PDA gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand in te gooien.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de John F Kennedylaan is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Een voordeur werd opengebroken om in het pand te komen. Weggenomen werd computerapparatuur.

Veldhoven: Politie zoekt veroorzaker en getuigen van aanrijding

Op woensdag 11 augustus 2004 om 18.20 uur is een 80-jarige Veldhovense op de Paladijn aangereden bij het oversteken. Dat gebeurde door een personenauto die binnendoor de rotonde nam, komende vanaf De Run 5600 en gaande in de richting van de Dorpstraat in Veldhoven-dorp. De personenauto wilde met deze actie een BBA-bus voor zijn. Bij deze inhaalactie reed deze personenauto de Veldhovense aan. Het slachtoffer liep daarbij een elleboogbreuk op, diverse kneuzingen en een hersenschudding.

De bestuurder heeft zich weliswaar om het slachtoffer bekommerd maar heeft geen gegevens achtergelaten. De auto werd door een passagier van de Opel bestuurder meegenomen. Het slachtoffer meldde de aanrijding pas enkele dagen na het ongeval bij de politie. De auto betreft een wat ouder model groene Opel Kadett hatchback. Bestuurder is circa 20 tot 22 jaar oud. Hij heeft donkerblond haar en een normaal postuur. De politie is op zoek naar de bestuurder, de passagier of eventuele getuigen van dit verkeersongeval. Zij kunnen bellen met de politie Veldhoven tel.0900 8844.