Politie Amsterdam-Amstelland

Inbrekers stelen drank

18-8-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag hebben twee mannen ingebroken bij een restaurant op het Confuciusplein. De daders hebben verschillende flessen sterke drank gestolen. De rovers zijn het pand binnengekomen door bakstenen door de voordeur te gooien. Tijdens de roof lieten zij verschillende flessen vallen, zowel in de winkel als op hun vluchtroute.

---

Snelheidscontrole langs de Bosbaan

18-8-2004. Dinsdagmiddag tussen half vier en zes uur heeft een snelheidscontrole plaatsgevonden op de Bosbaanweg. Tijdens de controle reden 85 bestuurders harder dan de 50 kilometer per uur die is toegestaan. De hoogst gemeten snelheid was 94 kilometer per uur. De snelheidsovertreders zullen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus kunnen verwachten.

---


Scholen weer begonnen

19-8-2004. Nu de scholen weer begonnen zijn, begeven veel kinderen zich in het verkeer. Om alles in veilige banen te leiden en ongelukken te voorkomen is 3VO ook dit jaar weer een campagne gestart: "De scholen zijn weer begonnen". Enkele tips voor automobilisten:

Rijd 30 km p/u in een woonwijk.

Geef kinderen zoveel mogelijk voorrang.

Denk aan brommers en scooters op de rijbaan.

Verkeer van rechts heeft voorrang.

Breng kinderen niet met de auto naar school, als dit niet noodzakelijk is.

Wanneer u vanwege de afstand toch genoodzaakt bent uw kind met de auto te brengen, parkeer dan niet in de straat rond de school.

Meer informatie over verkeerveiligheid voor automobilisten, kinderen en ouders is te vinden op de site van 3VO.


---