Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

`s -Gravenhage, 18 augustus 2004

Directie Algemeen Arbeidsmarktbeleid
Nr. AAM/BR/04/52694

Nader rapport inzake het voorstel van wet houdende wijziging
van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen
in verband met wijziging van de taken en de werkwijze van de
Raad voor werk en inkomen

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw Kabinet van 7 juli 2004, no.04.002672, machtigde Uwe Majesteit de Raad van State zijn advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 15 juli 2004, no. W12.04.0312/IV, bied ik U hierbij aan.

Het voorstel geeft de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen.

Met betrekking tot de door de Raad in een bijlage bij het advies in overweging gegeven redactionele kanttekeningen merk ik het volgende op. De kanttekeningen zijn verwerkt, met uitzondering van de kanttekening van de Raad dat het wenselijk is om de formulering aan te passen van de in artikel I, onderdeel A, onder 1, voorgestelde wijziging van artikel 17, eerste lid, aanhef, van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen. Deze kanttekening is niet overgenomen, aangezien de door de Raad voorgestelde wijziging een niet wenselijke inhoudelijke wijziging met zich zou meebrengen.

Ik moge u verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(H.A.L. van Hoof)

Aan de Koningin