Ingezonden persbericht


18 augustus 2004

Persbericht

Koop Goedkoop verleidt huurders tot aankoop huurwoning

Hilversum - Van de huurders die van woningcorporatie Patio de afgelopen maandenhet afgelopen half jaar een aanbieding kregen om hun woning te kopen, hebben nu al 10% aangegeven de woning te gaan kopen. Deze mensen maken gebruik van de voordelige Koop Goedkoopformule.

"Een prachtig eerste resultaat. En dan hebben nog niet eens alle huurders besloten of ze op ons aanbod ingaan", zegt Leon Bobbe, directeur van Patio." Gemiddeld verkoopt een corporatie zo'n 5% bij verkoop aan zittende huurders. Blijkbaar doen wij onze huurders met onze Koop Goedkoopcondities een zeer aantrekkelijk aanbod."

Woonlasten
Bij een Koop Goedkoopwoning wordt de woning zelf verkocht. De grond geeft Patio in erfpacht uit met korting. Het eerste jaar bedraagt deze korting zelfs 100%. Dit scheelt de koper de eerste jaren na aankoop tot 30% in woonlasten. Daardoor is een eigen woning ook voor wat minder hoge inkomens mogelijk geworden.

Veel belangstelling
De afgelopen maanden bood Patio in Hilversum, Bussum en Naarden in fases 120 woningen aan de huurders aan. De huurders die een aanbod hebben gekregen, hebben een paar maanden bedenktijd gekregen om op het aanbod in te aan. Willen ze niet kopen, dan kunnen ze blijven huren. Vertrekken zij op een gegeven moment uit hun woning, dan wordt deze alsnog als Koop Goedkoopwoning verkocht. Op deze manier verkocht Patio het afgelopen jaar ook al zes woningen. De mensen die kiezen voor Koop Goedkoop zijn meestal starters op de koopmarkt die zonder deze voordelige condities nog geen koopwoning hadden kunnen kopen.

Patio is niet de enige corporatie die Koop Goedkoopwoningen aanbiedt. Het product is eind vorig jaar ontwikkeld in samenwerking met drie andere corporaties. M maar er inmiddels maken ook vijf andere corporaties gebruik van dit nieuwe product. is ook veel belangstelling van ander corporaties. Zo verkocht corporatie De Groene Zoom uit Ermelo, die zich in het voorjaar aansloot bij het samenwerkingsverband, deze zomer haar eerste Koop Goedkoopwoning. Binnenkort starten de Nieuwe Unie in Rotterdam, Jutphaas Wonen in Nieuwegein en de WoonMensen uit Apeldoorn met de verkoop van nieuwbouwwoningen.


---

Noot voor de pers,