CREATIVE VENUE

Speurders.nl vandaag officieel in de lucht

Speurders.nl bij start reeds overdonderd met aanbod van meer dan half miljoen tweedehands spullen

Gebruikersgemak van nieuwe generatie website voor tweedehands spullen overtreft die van alle bestaande marktspelers

De online vraag- en aanbodsite Speurders.nl, is vanaf vandaag officieel in de lucht. Met ruim 600.000 online advertenties is de site direct, achter Marktplaats.nl, de grootste website in Nederland waar consumenten tweedehands spullen kunnen verkopen en kopen. Initiatief-nemer, holdingmaatschappij de Telegraaf, belooft superieur gebruikersgemak. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van advertentieteksten met foto s van de aangeboden spullen. Speurders.nl is heel overzichtelijk en uitgerust met zeer geavanceerde zoekmogelijkheden voor snel zoekresultaat. Daarbij biedt de site een online administratiesysteem voor de adverteerder. Tijdens de introductiefase is het plaatsen van online advertenties gratis. Speurders.nl wil binnen afzienbare tijd de grootste internetsite voor tweedehands spullen worden in Neder-land.

Speurders.nl verwacht een explosieve groei van de online handel in tweedehands spullen. 'Consumenten zijn de schroom voorbij om tweedehands te kopen', aldus Michiel van der Meer verantwoordelijk projectleider voor Speurders.nl. 'Ook wordt internet steeds aantrekkelijker om spullen te verkopen. Dat zien we aan het enorme aanbod dat we nu reeds bij aanvang kunnen bieden op onze site. Sinds de aankondiging in juli jongstleden, dat we in augustus van start zouden gaan, zijn we werkelijk overdonderd met verzoeken om zo snel mogelijk de site open te stellen om producten te plaatsen.'

Het Telegraaf concern spreekt van een nieuwe generatie vraag- en aanbodsite omdat het plaatsen van advertenties en beeldmateriaal heel eenvoudig is, zowel voor verkopers die veel en frequent spullen willen aanbieden (power sellers) als voor relatief onervaren internetgebruikers die wel eens hun spullen op internet te koop willen zetten. Ook voor kopers die op zoek zijn naar spullen, overtreft de website-functionaliteit al datgene wat bestaande marktspelers nu bieden. De site biedt bezoekers bijvoorbeeld via een vijftal lifestyle zoekpijlers, een dwarsdoorsnede uit het totale productaanbod. Met één druk op de knop krijgen ouders bijvoorbeeld alle tweedehands spullen voor kinderen op het scherm. Dat geldt ook voor wonen, auto s, digitale spullen en audio (zie: zoekpijlers Woon, Kids, Auto, Digitaal en Audio). Aangeboden spullen kunnen met drie foto s gepresenteerd worden. Kopers kiezen zelf of ze de zoekresultaten met of zonder foto s getoond willen hebben.

Noot aan de
redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

N.V. Holding maatschappij De Telegraaf
Basisweg 30
1043 AP Amsterdam

Michiel van der Meer, projectleider Speurders.nl Michiel.van.der.meer@telegraaf.nl
Tel. 020 - 5852128 / 06 - 53360423

www.speurders.nl
Creative Venue communicatieadvies en PR
Paasheuvelweg 26
1105 BJ Amsterdam Z-O

Frank Witte - woordvoerder
f.witte@creativevenue.nl
Tel. 020 - 4525225
Fax 020 - 4528650

www.creativevenue.nl (zie persruimte Telegraaf)

Over N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf

N.V. Holdingmaatschappij De Telegraaf is een beursgenoteerde, onafhankelijke Nederlandse mediagroep, primair actief op het gebied van dagbladen, tijdschriften en huis-aan-huisbladen, voornamelijk in Nederland. Daarnaast wordt informatie geëxploiteerd via internet, teletekst en de (mobiele) telefoon, al dan niet via een strategische deelneming. Ten slotte wordt er drukwerk voor derden verzorgd en heeft de onderneming een substantieel belang in Wegener N.V., SBS Broadcasting B.V en Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

De onderneming is voortgekomen uit het gelijknamige dagblad De Telegraaf. Door overnames en lancering van nieuwe producten is het bedrijf uitgegroeid tot een gediversifieerde mediagroep.

van bovenstaand bericht.

18 aug 04 09:10