Politie Friesland

Politieberichten van 17/8 (13.00) t/m 18/8 (07.00)

Fryslân 18-08-2004 - Voor informatie kan op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact worden opgenomen met het algemene nummer van politie Fryslân, 0900 - 8844.

Drachten: politie controleert illegaal privé-huis
Op donderdagavond 12 augustus heeft het prostitutieteam van de politie Fryslân, in samenwerking met het cluster vreemdelingentoezicht van de Friese politie, een controle uitgevoerd in een illegaal privé-huis aan de Wetterwille te Drachten. Tijdens de controle werden drie vrouwen en twee mannen aangetroffen, allen van Bulgaarse afkomst. Twee vrouwen en een man bleken illegaal in Nederland te verblijven. Zij zijn in vreemdelingenbewaring gesteld en zullen zo spoedig mogelijk worden uitgezet.
De andere man en vrouw zullen op eigen gelegenheid Nederland verlaten. Tegen de exploitanten van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens zal er in samenwerking met de gemeente Smallingerland gekeken worden naar de mogelijkheid om bestuursrechtelijke maatregelen toe te gaan passen.

Sint Annaparochie: winkeldievegge aangehouden
Dinsdag om 15.10 uur is een 33-jarige inwoonster van Sint Annaparochie aangehouden in een winkel aan de Dordtse Straat. De vrouw had goederen gestolen met een waarde 37,64 euro. De vrouw is aangehouden, gedroeg zich nogal agressief en wilde er vandoor gaan. De vrouw is door de politie meegenomen naar het bureau, dat zij na een de ontvangst van een dagvaarding weer mocht verlaten. Aangifte is gedaan door een 50-jarige inwoner van Sint Annaparochie.

Bolsward: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 10.30 uur en 12.30 uur is een verkeerscontrole gehouden op de oprit van de A7. In totaal zijn 45 voertuigen gecontroleerd, dit resulteerde in een proces-verbaal voor de gordel en een voor het verlopen van de APK.

Easterlittens: verkeerscontrole
Dinsdag tussen 13.30 uur en 16.00 uur is een verkeerscontrole gehouden op de Froonackerdyk. In totaal zijn 45 voertuigen gecontroleerd: twee bestuurders reden zonder gordel, een bestuurder zonder rijbewijs en een zonder geldige APK. Verder reed een bromfietser onverzekerd en zonder helm.

Haulerwijk: aanrijding met gewonden
Dinsdag om 17.50 uur reed een 36-jarige bestuurder van een bestelbus, woonachtig in Haulerwijk, over de Ericastraat. Hij kwam uit de richting van de Leije en ging in de richting van de Berkenweg. Een 37-jarige automobilist uit Haulerwijk reed over de Splitting, komend uit de richting van de Eikensingel en gaand in de richting van de Koudenburgerweg. Op de kruising van de Ericastraat en de Splitting verleent de 36-jarige geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 37-jarige. Door de klap kwamen de bestuurder en de passagiere bekneld te zitten. Zij zijn door de brandweer uit het voertuig bevrijd en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. Bureau Ongevalanalyse van de Friese politie heeft een onderzoek ingesteld. De traumahelikopter was reeds onderweg, maar hoefde niet te worden ingezet. De verwondingen vielen mee.

Oosterwolde: te snel, rijbewijs ingevorderd
Dinsdag om 19.00 uur werd een 32-jarieg automobilist uit Appelscha op snelheid gecontroleerd op de Molenweg. Ter plaatse is 80 km toegestaan, er werd 138 geconstateerd. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Harlingen: rijden onder invloed
Woensdag om 00.40 uur werd een 38-jarige automobiliste uit Harlingen gecontroleerd op de Grote Bredeplaats. De vrouw had gedronken. Op het bureau blies zij 265 ug/l, goed voor een rijverbod van een uur.

Franeker: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 02.35uur reed een 51-jarige bestuurder van een bromfiets, wonend in Franeker, over de Hertog van Saxenlaan. Hier werd hij gecontroleerd. Op straat bleek de man niet in staat om goed te blazen. Op het bureau ging het beter: hij blies 760 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Gorredijk: rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
Woensdag om 01.35 uur bestond het vermoeden bij de politie dat een 54-jarige automobilist uit Gorredijk had gedronken. Hierop werd hij gecontroleerd op de Burgemeester Selhorsstraat. De man probeerde te ontkomen. Zo ging hij door een paar sloten, met als resultaat een natte broek en een kapotte bril. Twee sloffen staan nog in de modder. Uiteindelijk blies de man 655 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. Ook het rijbewijs van de man is ingeleverd.

Dokkum: inbraak
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in de kantine van een voetbalvereniging aan het Tolhuispark. Een raam van 1.00 x 2.20 meter werd vernield. Gestolen is een aantal flessen sterke drank en wijn. Met een politiehond is nog gezocht naar de verdachte(n), maar er werd niemand meer aangetroffen. De technische recherche zal een onderzoek instellen. Aangifte is gedaan door een 48-jarige inwoner van Dokkum.