Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht 18-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Bestuurder onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 augustus een man aangehouden die met een velg zonder band op zijn auto onder invloed over de Rijksweg A12 reed.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie meerdere meldingen van getuigen die zagen dat een bestuurder met een velg zonder band over de snelweg reed. Ter plaatse zagen agenten de automobilist rijden. Onder het voertuig kwam een grote vonkenregen vandaan. De 26-jarige bestuurder uit Nieuwegein kreeg een stopteken op de A12 maar reageerde pas enkele kilometers later ter hoogte van de AC Verhoefweg.

Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 710 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd direct ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur werd hij naar huis gestuurd.

Straatroof

NIEUWEGEIN Maandagavond vond op de Koetsdrift een beroving plaats waarbij een meisje het slachtoffer werd.

Een 15-jarig meisje uit Vianen liep bellend met haar GSM - omstreeks 20.30 uur over de Koetsdrift. Plotseling werd het meisje door twee tot nu toe onbekende jongens beroofd van haar mobiele telefoon. De jongens verdwenen op een scooter. Op het moment dat de agenten naar de locatie reden zagen zij twee jongens die aan het opgegeven signalement voldeden over de Schouwstede aan komen rijden.

De agenten twijfelde geen moment en plaatsten hun voertuig dwars over de weg. De bestuurder kon zijn scooter niet meer op stoppen en reed tegen de politieauto aan. Beiden kwamen ten val maar zagen toch kans weg te rennen in de richting van de Zuidstedeweg.De achtergebleven scooter werd in beslag genomen.