GOLDEN BYTES

Golden Bytes verkrijgt expansie kapitaal van Waterland

Persbericht

Golden Bytes verkrijgt expansie kapitaal van Waterland

Golden Bytes B.V heeft expansie kapitaal verkregen door middel van uitgifte van nieuwe aandelen aan participatiemaatschappij Waterland. Golden Bytes is marktleider in de Nederlandse premium SMS markt, gespecialiseerd in de ontwikkeling van SMS applicaties en de verwerking van berichten. Premium SMS berichten zijn berichten waarbij de consument betaalt voor de ontvangen content. In 2004 verwacht de onderneming meer dan 82 miljoen berichten te verwerken. Waterland is een participatiemaatschappij die ondernemers terzijde staat bij het realiseren van hun groeiambities. Voor Waterland past deze deelneming in de strategie om te investeren in buy-and-build mogelijkheden in groeimarkten die worden gekenmerkt door de themas vrijetijdsbesteding & welvaart, vergrijzing of outsourcing & efficiency.

Golden Bytes B.V.
Als pionier op de Nederlandse premium SMS markt heeft Golden Bytes sinds de oprichting in 1999 zijn marktleiders rol weten te behouden. De onderneming heeft vestigingen in s-Gravenhage, Brussel, Hamburg en Willemstad (Curaçao). Golden Bytes is actief in Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Zweden, Spanje, Portugal, Israël en Australië. In het najaar van 2004 verwacht Golden Bytes aansluitingen op de vier belangrijkste Amerikaanse operators te realiseren. Hiermee heeft Golden Bytes directe toegang tot 20 operators en de indirecte toegang tot 131 operators wereldwijd. Populaire applicaties zijn TV votings en interactiviteit, ringtones, quizzes, chat, downloads en informatie diensten. Golden Bytes klanten zijn onder meer TMF, Endemol en RTL (Idols, Big Brother). De onderneming is met name gespecialiseerd in applicaties waarbij de consument betaalt per ontvangen bericht, hetgeen abonnementen mogelijk maakt.

Markt
De premium SMS markt bedraagt momenteel ongeveer 100 miljoen euro in Nederland en meer dan 1 miljard euro in Europa en wordt verwacht minimaal te verdubbelen in de komende twee jaar. Premium SMS diensten, als sterk groeiende inkomstenbron voor eigenaren van content, worden overwegend uitbesteed aan SMS dienstverleners zoals Golden Bytes. Met de opkomst van nieuwe technologieën zoals MMS komen meer mobiele diensten beschikbaar zoals video-streaming en MMS soaps, o.a. FanTESStic in samenwerking met Endemol en Telefonica, hetgeen eigenaren van content additionele mogelijkheden biedt tot verkopen. Momenteel is de markt voor SMS dienstverleners nog gefragmenteerd, echter consolidatie wordt verwacht in de komende jaren.

Waterland
Waterland, een onafhankelijke participatiemaatschappij met 220 miljoen euro onder management, stelt met substantiële financiële middelen en expertise deelnemingen in staat om zowel autonoom als door middel van acquisities versneld te groeien. Geschikte partners voor Waterland zijn directeur-grootaandeelhouders die versneld willen groeien, managementteams van business-units die een buy-out overwegen alsmede directeur-grootaandeelhouders die hun onderneming volledig willen vervreemden en waarbij Waterland in passend management kan voorzien. Waterland ondersteunt hen daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel gebied. De doelgroep bestaat uit ondernemingen met omzetniveaus van 10 tot 150 miljoen euro in gefragmenteerde groeimarkten die in beweging zijn als gevolg van vrijetijdsbesteding & welvaart, vergrijzing of outsourcing & efficiency.

Voor nadere informatie:
Waterland
De heer K. Steup of de heer L. Douze
Tel: +31 (0)35 694 16 80
Voor meer informatie over Waterland: www.waterland.nu

Golden Bytes
De heer M. Wendt, algemeen directeur
Tel: +31 (0)70 302 59 99
Voor meer informatie over Golden Bytes: www.goldenbytes.com

18 aug 04 14:15