Gemeente Delft

Ruim 500 woningen op VDD-terrein

Het voormalig veilingterrein van de gemeente Schipluiden, het zogenaamde Van Dijk Delft-terrein (VDD), is per 1 januari 2004 Delfts grondgebied. Voor het gebied is een ontwikkelingsplan gemaakt dat in woningbouw op die plek voorziet. In het gebied, dat Hoornse Zoom gaat heten, worden ca 500 woningen gebouwd.

De Gemeente Delft heeft samen met Staedion/Citadel Projecten en AM Grondbedrijf gewerkt aan het plangebied Hoornse Zoom. De huidige bestemming voor dit gebied is voornamelijk bedrijventerrein. Het college wil de bestemming wijzigen om de bouw van ruim 500 woningen te realiseren.

Het stedenbouwkundig plan voor het toekomstig woongebied tussen Delft en Den Hoorn, gaat uit van twee belangrijke openbare ruimtes. De eerste is een hoefijzervormige buurtontsluitingsroute met water en de tweede is een centraal gelegen parkruimte. De woningen bestaan grotendeels uit eengezinswoningen en aan de randen van het gebied is er ruimte voor andere woningtypes. Aan de oostelijke en zuidelijke rand van het gebied ligt een ruime ecologische zone.

De sloopvergunning en saneringvergunning zijn al afgegeven. De sloop van de opstallen en de sanering van het terrein is inmiddels gestart. Onder voorbehoud van bouwvergunningverlening, is ook de verkoop van de woningen gestart.

Het concept ontwikkelingsplan heeft ter inzage gelegen en in februari is er een inspraakbijeenkomst gehouden. De honderdvijfenzestig inspraakreacties zijn inmiddels verwerkt. De inspraaknota en het ontwikkelingsplan worden nu ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Bij instemming met het plan, worden de bouwplannen ter visie gelegd, waarbij na circa 3 maanden voor de eerste woningen een bouwvergunning afgegeven kan worden.

Noot voor de redactie: (