Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 18 augustus

* VERKEERSSTREMMING NA VALLENDE LADING VRACHTWAGEN

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Woensdagmorgen omstreeks zes uur ontstond op de oostbaan van de A16 een verkeersstremming, nadat de lading (houten heipalen) van een vrachtwagen op de rijbaan terecht was gekomen.
Een 42-jarige vrachtwagenbestuurder uit Lisserbroek verloor in de bocht van de afrit A16 ter hoogte van de Capelle aan den IJssel, de macht over het stuur waarna de lading van de vrachtwagen op het wegdek viel. De man werd met lichte snijwonden aan arm en been vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij na behandeling het ziekenhuis kon verlaten.
Als gevolg van de opruimwerkzaamheden en het wegtakelen van de vrachtwagen, was de afrit de gehele morgen afgesloten voor het verkeer.


1. FIETSER LOOPT SCHEDELBASISFRACTUUR OP NA AANRIJDING

ROTTERDAM - Woensdagmorgen omstreeks elf uur raakte op de Erasmusbrug een 51-jarige fietser uit Rotterdam ernstig gewond, nadat hij werd aangereden. Het slachtoffer werd door een nog onbekende fietser omver gereden, waarna de man doorreed. De 51-jarige Rotterdammer, die een schedelbasisfractuur opliep, werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum.


* PREVENTIEF FOUILLEREN IN WIJKEN BLOEMHOF EN HILLESLUIS

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield woensdagmorgen en -middag in de door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisicogebieden Bloemhof en Hillesluis acties preventief fouilleren. Tussen negen en vier uur werden in totaal 149 personen op straat en in horecagelegenheden gefouilleerd en 50 auto's gecontroleerd. In totaal werden twee personen aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie. In beslag genomen werden negen steek- en drie slagwapens.

Ochtenduitgave woensdag 18 augustus 2004

* BABBELTRUC; GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Een 87-jarige inwoner van de Ogierssingel werd dinsdagmorgen rond half elf het slachtoffer van een babbeltruc. Twee nog onbekende vrouwen kwamen bij de man aan huis met de vraag of hij ook wateroverlast had. De man liet de beide vrouwen, die nogal opdringerig waren, in zijn woning. Terwijl de oudere vrouw de man aan de praat hield, doorzocht de jongere vrouw de woning. Toen de vrouwen de woning hadden verlaten miste de man een groot geldbedrag uit zijn kluis, zijn rij- en kentekenbewijs. De recherche van district Feijenoord-Ridderster is op zoek naar getuigen van deze babbeltruc.
De eerste vrouw, in de leeftijd tussen de 35 en 40 jaar oud, had een donkerkleurig uiterlijk, gekleed in een blauwe rok met bloemmotief, donkere blouse, zwart vest en zwart haar dat zij droeg in een knotje.
De tweede vrouw was rond de 18 jaar, gekleed in een zwart jurk en droeg haar haar eveneens in een knotje.
Mocht u getuige zijn geweest of over ander informatie beschikken die betrekking heeft op deze babbeltruc, neemt u dan kontact op met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vraagt u naar de Incidentgerichte Opsporing van district Feijenoord-Ridderster.


* AUTO TEGEN LANTAARNPAAL
ROTTERDAM - Een 48-jarige Rotterdammer raakte dinsdagmorgen rond zeven uur gewond, toen hij met zijn auto op het Varkenoordseviaduct tot stilstand kwam tegen een lantaarnpaal. De man, die door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor, reed met hoge snelheid tegen de lichtmast en vervolgens tegen een flitspaal. Het slachtoffer werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond en personeel van de traumaheli gestabiliseerd en vervolgens overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Door Ecoloss werd de rijbaan, die besmeurd was met olie en koelvloeistof, schoongemaakt.


* OVERVAL PARKEERGARAGE
ROTTERDAM - Woensdagmorgen rond vier uur werd door twee mannen een overval gepleegd op een parkeergarage aan het Weena. Het tweetal bedreigde met een vuurwapen en mishandelde een vlakbij de ingang van de parkeergarage staande achttienjarige beveiligingsmedewerker uit Rotterdam. Het slachtoffer werd vervolgens gesommeerd twee betaalautomaten te openen, waaruit de beide overvallers een nog onbekend geldbedrag wegnamen. De overvallers liepen daarna met hun buit naar een iets verderop geparkeerd staande personenauto en reden daarin weg.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Door politiepersoneel van het wijkteam Crooswijk van het district Oost werd dinsdagmiddag rond een uur een hennepkwekerij ontmanteld in een woning in de Nieuwe Boezemstraat. In totaal werden 404 hennepplanten aangetroffen. De planten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur, werden in beslag genomen en vernietigd. Door het energiebedrijf Eneco werd vastgesteld dat de stoom illegaal werd afgetapt. Hiervan werd aangifte gedaan. Tevens werd de elektriciteitsvoorziening afgesloten.


* SNELHEIDSCONTROLES EN TWEE SNELHEIDSDUIVELS MOETEN DIRECT

RIJBEWIJS INLEVEREN
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield dinsdagmiddag tussen één uur en half drie radarsnelheidscontroles in beide rijrichtingen op de Vaanweg. Van de 1618 voorbij de radarapparatuur rijdende weggebruikers kunnen er binnenkort 358 een acceptgirokaart in hun brievenbus aantreffen wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur. Politiepersoneel van het district Zuid nam dinsdagmorgen op de Zuiderparkweg het rijbewijs van een 24-jarige man uit Spijkenisse in. Tijdens een snelheidscontrole tussen tien uur en half twaalf reed hij 117 km/uur, waar '50' is toegestaan. Vijftien andere automobilisten werden bekeurd voor het overschrijden van de maximum snelheid.
Op de Rijksweg A16 werd dinsdagavond een 31-jarige automobilist uit Capelle aan den IJssel 'ridder te voet', toen hij door personeel van de Verkeerspolitie aan de kant werd gezet, nadat deze hem hadden geklokt voor 168 km/uur, waar 100 km/uur was toegestaan. De Capellenaar kon direct het roze papiertje inleveren.


* BEROOFD TIJDENS PINNEN
ROTTERDAM - Dinsdagavond rond kwart voor elf werd een 34-jarige Rotterdammer bij een geldautomaat op de Slinge beroofd van zijn juist gepinde geld. Toen het slachtoffer een bankbiljet van vijftig euro uit de geldla wilde pakken werd hij plotseling met een vuurwapen bedreigd door een achter hem staande man. Met zijn buit rende de straatrover richting Goudenstein.


* MAN MET IMITATIEWAPENS AANGEHOUDEN
ROZENBURG - In de woning van een 44-jarige inwoner uit Rozenburg werden dinsdagmorgen rond negen uur diverse imitatievuurwapens, een zwaard, degen en dolk aangetroffen. Naar aanleiding van een tip stelde de politie een onderzoek in de woning aan de Bosseplaat in. De wapens werden in beslag genomen. Tegen de man werd