Provincie Zuid-Holland

Europa

Gebiedsprogramma's

Nachtelijke werkzaamheden aan N 216
05 August 2004

Nachtelijke werkzaamheden aan N 216

Afsluiting en omleiding noodzakelijk

De provincie Zuid-Holland start binnenkort met het groot onderhoud van een deel van de N 216. Tussen de N 214 en de Lek vinden verschillende werkzaamheden plaats. Daarom worden van 19 op 20 augustus en op werkdagen in periode van 23 augustus tot en met 10 september tussen 20:00 uur en 06:00 uur delen van de weg voor alle verkeer afgesloten. De werkzaamheden vinden 's nachts plaats om de overlast voor weggebruikers tot een minimum te beperken en de veiligheid van de wegwerkers te waarborgen.

Het wegdek van de N 216, ten noorden van de N 214, is na jaren van intensief gebruik aan groot onderhoud toe. De oude asfaltlaag wordt daarom weggefreesd en de weg wordt van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Tegelijkertijd wordt ook de belijning aangepast. Op het nieuwe wegdek zal een zogenoemde dubbele asstreep worden aangebracht. Verder wordt het fietspad van een nieuwe asfaltlaag voorzien.

In de nacht van 19 op 20 augustus zullen tussen de Peppelweg en het Schoonhovense Veer diverse restwerkzaamheden worden uitgevoerd naar aanleiding van eerder onderhoud aan dit deel van de N 216. Zo zullen onder meer verdrijvingsvlakken worden aangebracht, bermen worden opgevuld en zal de kruising met de Wilgenweg worden geëgaliseerd. Ook zal een deel van het fietspad worden geasfalteerd. Tijdens de werkzaamheden zal voor het personenautoverkeer een omleidingroute worden aangeven door Groot-Ammers. Deze route is niet geschikt voor vrachtverkeer.

De werkzaamheden die plaatsvinden tussen 23 augustus en 10 september betreffen het wegvak tussen de Peppelweg en N 214. Dit wegvak wordt gefreesd, uitgevlakt en daarna opnieuw geasfalteerd. Na het aanbrengen van ook een nieuwe asfaltlaag op het naastgelegen fietspad zullen de werkzaamheden worden afgesloten met het aanbrengen van de nieuwe (dubbele) belijning op de rijbaan. Tijdens de werkzaamheden zal alle verkeer door middel van borden worden omgeleid via de provinciale weg N 214, Gorrissenweg en de Melkweg.

Internet
De voortgang van de werkzaamheden is te volgen via de website van de provincie: www.zuid-holland.nl thema verkeer/werkaandeweg.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22