Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 19-08-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Onder invloed

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.30 uur zag de politie een personenauto met hoge snelheid rijden over de A.C. Verhoefweg. De agenten zijn de auto gevolgd en zij zagen dat de bestuurder linksaf de Sweelincklaan in reed. Op de Chabotlaan gaf de politie de bestuurder, een 46-jarige man uit Nieuwegein een stopteken. De Nieuwegeiner rook sterk naar alcohol, waardoor de agenten hem een blaastest lieten ondergaan. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 650 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Verder kreeg hij een rijverbod van zeven uur.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Op woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal.

Omstreeks 15.10 uur is de politie naar de Boogstede gegaan, omdat een 15-jarig meisje en een 16-jarig meisje beide afkomstig uit Nieuwegein een winkeldiefstal hadden gepleegd. Beide meisjes hadden een paar schoenen gestolen van 20,- en 28,-. Zij zullen beiden aan Bureau Halt worden overgedragen.

Verkeerscontrole

VIANEN Op woensdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden.

Omstreeks 17.00 uur is een verkeerscontrole gehouden op de Hagenweg van 15.00 uur tot en met 16.30 uur. In totaal zijn er 19 bonnen uitgeschreven voor o.a. het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet dragen van de gordel en mobiel bellen in de auto. De hoogst gemeten snelheid is 97 km/u, waar een snelheid is toegestaan van 50 km/u.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op woensdag 18 augustus heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Noord IJsseldijk.

Tussen 16.30 uur en 18.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden, waarbij 11 bekeuringen zijn uitgeschreven waarvan negen staandehoudingen voor te hoge snelheid, één op kenteken snelheid en één op onnodig seinen. De toegestane snelheid is 60 km/u, waar een hoogst gemeten snelheid is gemeten van 91 km/u.