Ingezonden persbericht


WatchGuard introduceert nieuwe Firebox X Edge security appliance voor MKB

Introductie van security-productlijn voor thuiswerkers, telewerkers en kleine bedrijven

19 augustus 2004 WatchGuard Technologies, Inc. (Nasdaq: WGRD) heeft zijn Firebox X-familie van geïntegreerde security-producten uitgebreid met de Firebox X Edge-productlijn. WatchGuard komt hiermee tegemoet aan de wensen van thuiswerkers, telewerkers en kleine bedrijven. De Firebox X Edge-producten zijn ontworpen om kleine- tot middelgrote bedrijven (MKB) tegen een aantrekkelijke prijs topkwaliteit netwerkbeveiliging te bieden. Als de Firebox X Edge wordt gebruikt in combinatie met een Firebox X-toepassing, die op een centrale locatie staat, krijgen klanten uitgebreide, centrale beheermogelijkheden zonder daarvoor extra te betalen.

De Firebox X Edge-productlijn biedt een hogere doorvoer, meer VPN-tunnels en meer netwerk-interfaces dan andere security-producten in zijn klasse. Het product beschikt over een firewall, VPN, draadloze beveiliging, webfiltering en managed desktop antivirusmogelijkheden in één enkele geïntegreerde oplossing. Met zijn stateful firewall en VPN biedt de Firebox X Edge een security-niveau dat ver uitstijgt boven de op NAT gebaseerde apparaten die vele thuiswerkers en kleine kantoren gebruiken.

Zoals alle Firebox X-producten is de Firebox X Edge-productlijn gebaseerd op een uitbreidbaar platform met volledige modelupgrade-mogelijkheden. De Firebox X Edge is het enige apparaat in zijn klasse dat gebruikers in staat stelt om met behulp van een software licentiecode voor bestaande hardware de prestaties, capaciteit en functionaliteit van een hoger model in de productlijn te krijgen. Hierdoor kunnen gebruikers zonder hardware te vervangen bestaande Firebox X security-producten eenvoudig en voordelig afstemmen op hun persoonlijke behoeften.

De Firebox X Edge kan tevens worden geüpgraded, waardoor security-services van WatchGuard, zoals bijvoorbeeld webfiltering, kunnen worden opgenomen. Het product is zo ontworpen dat het op een efficiënte manier security-services, die WatchGuard mogelijk in de toekomst aanbiedt, kan integreren.

De Firebox X Edge-productlijn is ontworpen om in samenwerking met Firebox X-apparaten die op een centrale locatie staan, het netwerk van een organisatie met verschillende vestigingen te beschermen. Met behulp van WatchGuard s System Manager (WSM) en Firebox X- en Firebox X Edge-apparaten kunnen netwerkbeheerders met behulp van een intuïtief managementpaneel al het verkeer op het uitgebreide netwerk (inclusief het hoofdkantoor, thuisgebruikers en telewerkers) in real time volgen en beheren. Elke Firebox X-oplossing wordt geleverd met een viervoudige WSM-licentie, zodat MKB-klanten met meerdere kantoren of thuisgebruikers security kunnen beheren vanaf een centrale locatie zonder extra kosten te genereren.

Voor kleine kantoren of thuiswerkers zonder IT-bronnen ter plekke biedt de Firebox X Edge een ingebouwd web interface en nieuwe configuratie-wizards. Deze zijn ontworpen om installatie en beheer voor gebruikers van verschillende niveaus te vergemakkelijken.

Met de uitbreiding van onze Firebox X-productlijn brengen we de voordelen van onze modelupgrade-mogelijkheden naar een andere segment van het MKB en maken we zowel op de remote locatie alsook in de kern van het netwerk topkwaliteit security mogelijk, zegt John Stuckey, vice president of marketing bij WatchGuard. Ons belangrijkste doel met de Firebox X Edge is te garanderen dat het meteen na installatie veilig is. Op hetzelfde moment begrijpen we dat security-expertise in kleine bedrijven of bij thuiswerkers vaak beperkt is. Juist daarom hebben we het opzetten, beheren en monitoren intuïtief gemaakt. De combinatie van bewezen security, pijnloos beheer, en de upgrademogelijkheid maakt de Firebox X Edge de beste oplossing in zijn soort. Daarnaast wordt hij geleverd tegen een betaalbare prijs voor MKB-klanten van elke grootte.

Alle Firebox X Edge-producten worden geleverd met een abonnement op WatchGuard s LiveSecurity Service. Deze service helpt klanten om, met behulp van kwetsbaarheidsalerts, advies van experts, software updates, specialistische hardwarevervanging en live klantenservice, snel te kunnen reageren op bedreigingen.

Prijzen en beschikbaarheid

Firebox X Edge is beschikbaar in drie verschillende modellen, zowel met als zonder draad en met verschillende capaciteit- en prestatieniveaus: Firebox X5/X5w, Firebox X15/X15w en Firebox X50/X50w. De vaste modellen zijn naar verwachting later deze maand beschikbaar via WatchGuard-resellers wereldwijd. De draadloze modellen zijn naar verwachting in het vierde kwartaal van 2004 beschikbaar. De adviesverkoopprijzen variëren van 469 Euro voor de Firebox X5 tot 1049 Euro voor de Firebox X50. Voor meer informatie over de dichtstbijzijnde distributeur of reseller, bezoek: http://www.watchguard.com.

(671 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Bij dit persbericht is beeldmateriaal beschikbaar. Indien u dit wilt ontvangen, kunt u contact opnemen met joostg@lewispr.com.

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard is wereldwijd een toonaangevende leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen voor middelgrote tot grote bedrijven. Het bedrijf biedt geïntegreerde, robuuste beveiligingsproducten en -diensten die gemakkelijk toe te passen, te beheren en uit te breiden zijn. De Firebox X serie van uit te breiden, geïntegreerde beveiligingsapparatuur is ontworpen om volledig te kunnen worden ge-upgrade als een organisatie groeit en om de beste combinatie te bieden van veiligheid, prestaties, intuïtieve interface en kosteneffectiviteit. WatchGuard s Intelligent Layered Security architectuur beschermt effectief en efficiënt tegen bedreigingen en biedt de flexibiliteit om additionele beveiligingsfunctionaliteit en diensten van WatchGuard te integreren. Ieder WatchGuard product wordt geleverd met een initieel LiveSecurity Service abonnement, met vulnerability alerts, software updates, beveiliginginstructies van experts en superieure klantenservice waarmee klanten beveiligingszaken de baas kunnen blijven. Meer informatie over WatchGuard kunt u vinden op: www.watchguard.com.

WatchGuard, LiveSecurity and Firebox are either registered trademarks or trademarks of WatchGuard Technologies, Inc. or its subsidiaries in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS Global Public Relations

Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com

Financial Times Top 20 Best Places to Work, 2004
PRWEEK UK Top ten all-sector agency, 2004
PRWEEK US Fastest climbing technology agency, 2004 PRSA Campaign award winner, 2003
Marketing PR Agency of the year finalist, 2003

Contactpersonen:
Joost Galema Marco Weeber LEWIS PR voor WatchGuard WatchGuard Benelux +31 (0)40 235 46 00 +31 (0)70 426 22 25

joostg@lewispr.com marco.weeber@watchguard.com