Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Emmen 19-08-2004

Bestuurder onder invloed van alcohol
ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 33-jarige man uit Grollo aangehouden voor het rijden onder invloed. In overleg met justitie is hem een boete opgelegd van 390,-. De man werd gecontroleerd op de Europaweg-Zuid. Hij blies aan het bureau ruim 0.8 promille. Voorts bleek dat de man in juni ook al gepakt was voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is daarom ingevorderd.

Bestuurder onder invloed verdovende stoffen
EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag is een 24-jarige man uit Erica aangehouden voor het rijden onderinvloed van vermoedelijk drugs. De man reed vanuit Emmen de N381 op en trok daarbij door zijn rijgedrag de aandacht van de politie. Bij controle van deze bestuurder bleek dat de man rook naar weed. Van hem is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bij onderzoek van de auto bleek dat de APK vervallen was en dat de auto zoveel gebreken vertoonde dat de bestuurder afstand van zijn auto gedaan heeft. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man mishandeld door jongeren
ASSEN Een 25-jarige inwoner van Assen heeft woensdagavond diverse klappen en schoppen moeten incasseren en werd zijn telefoon gestolen. De man fietste samen met een vriend over de Minervalaan, toen zij werden aangesproken door enkele jongeren. Deze vroegen of de beide mannen wel weed voor hen wilde halen. Toen deze hierop niet reageerden, werd het slachtoffer door een van de jongeren aangevallen en daarbij geslagen en geschopt. Toen zijn telefoon daarbij op de grond viel is deze meegenomen door de aanvaller. De man heeft zich niet onder doktersbehandeling behoeven te stellen en is er met enkele kneuzingen vanaf gekomen. Een direct ingesteld onderzoek in de omgeving had geen resultaat. Het onderzoek wordt voortgezet.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag
17.00 uur. Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
info@politie-drenthe.nl