Politie Flevoland

Achtervolging eindigt in aanrijding

Swifterbant 19-08-2004 - De politie van IJsselland en Flevoland hebben woensdagnacht het nodige te stellen gehad met een auto met daarin vier personen. De bestuurder van de wagen viel de politie in Kampen op, vanwege mogelijk alcoholgebruik. Toen die agenten het voertuig aan de kant wilden zetten, gaf de man achter het stuur gas en ging er met hoge snelheid vandoor richting Flevoland. De achtervolging eindigde uiteindelijk in een sloot aan de Visvijverweg in Swifterbant. Niemand raakte gewond. De politie verrichte een aantal aanhoudingen.

Drie inzittenden konden zelf uit de auto komen, de vierde werd een handje geholpen door de politie. De bestuurder, een 45-jarige Lelystedeling had ruim vier keer teveel gedronken en bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs. Hij werd aangehouden door de collega's van IJsselland en daar ingesloten.

Een 37-jarige man uit Lelystad bemoeide zich met die aanhouding en hij probeerde één van de agenten een kopstoot te geven. Hij werd uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau in Lelystad,waar hij werd ingesloten. Ook een 60-jarige Lelystedeling is aangehouden, omdat na controle bleek dat hij nog de nodige boetes moest betalen en een straf moest uitzitten. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.