Ingezonden persbericht


TIBCO voor achtste keer leider in Gartners Magic Quadrant

Wederom hoge plaats vanwege duidelijke visie en uitvoeringsmogelijkheden

Rotterdam/Alkmaar, 19 augustus 2004 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende onderneming voor realtime business en 's werelds grootste, onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, meldt dat het voor de achtste keer op rij gekozen is tot 'Leader' in Gartners Magic Quadrant. Goede financiële resultaten en oplossingen die zich bewezen hebben, ondersteunen TIBCO's leidende positie in het Magic Quadrant.

TIBCO stelt gebruikers in staat data realtime te bekijken en te analyseren, waardoor zij betere en snellere beslissingen kunnen nemen. TIBCO is een van de twee dominante spelers in het Leader-kwadrant, maar is de enige die uitsluitend is gericht op bedrijfsintegratie. In tegenstelling tot IBM geeft TIBCO zijn klanten een uitgebreide oplossing die naadloos integreert, op standaarden is gebaseerd en platformonafhankelijk is. TIBCO is hiermee de beste oplossing voor bedrijven die integratiesoftware snel willen gebruiken en daarbij het minste risico willen lopen.

"Gartner onderkent hiermee wederom TIBCO's leidende positie en unieke bijdrage aan de markt voor bedrijfsintegratiesoftware", aldus Ram Menon, senior vice president Worldwide Marketing van TIBCO Software Inc. "Als leider en visionair op dit gebied zal TIBCO de integratiemarkt blijven herdefiniëren. TIBCO zal doorgaan met het leveren van innovatieve oplossingen die onze klanten helpen met het vergroten van de slagkracht en met het bedrijfsbreed stroomlijnen van processen."

TIBCO's visie en mogelijkheden om die visie uit te voeren worden onderschreven door de wil om een pionier te zijn in de volgende fase van realtime bedrijfsvoering, Predictive Business. Predictive Business helpt bedrijven potentiële problemen te vermijden, te anticiperen op de behoeften van klanten en op hun mogelijkheden tot groei, en pro-actief groei na te streven voor het optimaliseren van de winstmarge.

Over het Gartner Magic Quadrant
Het Magic Quadrant van Gartner positioneert bedrijven in vier belangrijke categorieën: leaders, visionaries, challengers en niche players. Het Magic Quadrant is eigendom van Gartner Inc. (mei 2004) en wordt hier hergebruikt met toestemming. Gartner Inc.'s toestemming om het Magic Quadrant af te drukken of eraan te refereren is geen specifieke aanbeveling voor een van de bedrijven die in het kwadrant genoemd worden.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsprocesmanagement- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
TIBCO Software Inc.
Frits Bussemaker
Robijnstraat 76
1812 RB Alkmaar
t: (072) 512 07 28
e.: fbussemaker@staffware.nl

Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl