Productschap Margarine


19.08.2004

AID benoemt dierlijk-vetsector tot prioriteit voor 2005

De Algemene Inspectiedienst (AID), onderdeel van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), heeft dierlijk vet genoemd als prioriteit voor 2005 in het project ketenhandhaving. Dit blijkt uit een door staatssecretaris Van Geel van VROM aan de Tweede Kamer verzonden brief.

Van Geel geeft hierin aan af te zien van het eerdere voornemen om één nationaal handhavingteam ketenhandhaving in te stellen. Hij zegt de voorkeur te geven aan de bestaande samenwerking tussen instanties die met de handhaving van milieuwetgeving zijn belast. Hierdoor is naar zijn idee ook de samenhang in het overheidstoezicht beter gewaarborgd. Door het Ambtelijk Landelijk Overleg Milieuhandhaving wordt een belangrijke en actieve rol op het gebied van handhaving vervuld. Op basis van voorstellen van de controle-instanties worden de landelijke prioriteiten voor ketenhandhaving vastgesteld en worden de taken m.b.t. het opstellen van interventiestrategieën verdeeld.

De lijst landelijke prioriteiten voor 2005, waarop gevaarlijke stoffen, afvalstoffen en productstromen voorkomen, omvat de productstroom dierlijk vet.

De brief van de staatssecretaris is hier te vinden.