Gemeente Den Helder

19-08-2004
Openbare kennisgevingen week 34

Ingediende bouwaanvragen
Burgemeester en wethouders hebben aanvragen om een bouwvergunning ontvangen voor:

-Wezenstraat 61, voor het plaatsen van een verdieping op de woning (ontvangen 4 augustus 2004);

-Jacques Lemairestraat 11, voor het maken van een dakopbouw op de woning (ontvangen 5 augustus 2004);

-Meester J. Tigchelaarstraat 1, voor het uitbreiden van de sportschool (ontvangen 5 augustus 2004);

-Drs. F. Bijlweg 242, voor het herindelen van het bedrijfspand annex sportschool (ontvangen 9 augustus 2004).
Het gaat hier om een bekendmaking als bedoeld in artikel 41 van de Woningwet. De bouwplannen zijn in behandeling en liggen mogelijk om advies bij verschillende afdelingen en/of diensten. Ze liggen dus niet ter inzage. Wenst u informatie over een van deze bouwplannen, maak dan eerst een telefonische afspraak met het team Vergunningen van de afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, telefoonnummer (0223) 678623.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een bouwvergunning verleend voor:
-Nieuwe Haventerrein, voor het plaatsen van een container voor de opslag van brandbare stoffen (verzenddatum 4 augustus 2004);
-Boterzwin 2207, voor het vernieuwen van de berging bij de woning (verzenddatum 4 augustus 2004);

-Sternstraat 9, voor het wijzigen van de achtergevel van de woning (verzenddatum 4 augustus 2004);

-Ambachtsweg 19, voor het plaatsen van twee gevelreclames en drie reclamezuilen bij het garagebedrijf (verzenddatum 4 augustus 2004);
-Nieuwe Haventerrein, voor het bouwen van een was/kleed- en pauzeruimte voor de afdeling DAC in het magazijn van dok 6 (verzenddatum 4 augustus 2004).
Bent u door het verlenen van de bouwvergunningen rechtstreeks in uw belangen getroffen, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop de beslissing is toegezonden aan de aanvrager bezwaar indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Doet u dit tijdig dan kunt u bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Alkmaar (Postbus 251, 1800 BG) schorsing van dit besluit aanvragen.

Sloopvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben een vergunning verleend voor:
-Rijksweg 20, voor het afbreken van gebouw 82, 83 en 84 en het witte huisje;

-Nieuweweg 24, voor het slopen van gebouw 001;
-D. Abbesteelaan 2, 2a t/m 2e, Dijkschouwerslaan 79 t/m 139, Jan Hargenstraat 2, 2a t/m 2e en Waterkeringsweg 31 t/m 50, voor het verwijderen van panelen in het deurkozijn van de keuken in de achtergevel van de woningen.

Bouwplannen/Vrijstellingen
Burgemeester en wethouders hebben een aanvraag om een bouwvergunning ontvangen voor:

- Keysers Plaet 1003, voor het uitbreiden van de woning. Burgemeester en wethouders kunnen hieraan alleen meewerken door het verlenen van vrijstelling op grond van het bepaalde in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Burgemeester en wethouders zijn van plan deze vrijstelling te verlenen. De bouwplannen liggen vanaf 23 augustus 2004 gedurende vier weken ter inzage op de afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen, Drs. F. Bijlweg 1, Den Helder. Gedurende deze termijn kunt u uw zienswijze over de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder.

Kapvergunning
Burgemeester en wethouders hebben een kapvergunning verleend aan:
- Doorzwin 5027 voor het kappen van een conifeer voor de woning.
- Duinroosstraat 62 voor het kappen van een populier achter de woning. Bezwaar tegen het verlenen van deze vergunning kunt u schriftelijk tot zes weken na de datum van publicatie van de vergunning indienen bij Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Wilt u de stukken inzien, maak dan een afspraak met de heer P.v. Wessel, afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, team Vergunningen, telefoonnummer (0223) 678632.

VERKEERSZAKEN
Gehandicaptenparkeerplaatsen
Burgemeester en wethouders hebben besloten dat een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats wordt aangelegd in de:
- Merelstraat tegenover nummer 18. De plaats ligt naast de Burgemeester Houwingsingel 117;

- Landbouwstraat op de parkeerplaats naast nummer 56;
- Zeeloodsenlaan bij het toegangspad tot de nummers 2a-2c;
- Stadhouder Willem V straat voor nummer 41; Een gehandicaptenparkeerplaats wordt aangegeven met bord E6 van Bijlage I van het
Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, met onderbord waarop het kenteken of type van een motorvoertuig staat. Bezwaren tegen deze besluiten kunt u tot 30 september 2004 indienen. Het bezwaarschrift stuurt u naar Burgemeester en Wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. De stukken liggen tot 23 september 2004 ter inzage bij de afdeling Stadsbeheer, Drs. F. Bijlweg
1, op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur.

Goedkeuring dijkversterking Den Helder
Op 20 juli 2004 heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Holland het dijkversterkingsplan Den Helder tussen Fort Kijkduin en Kaaphoofd goedgekeurd (kenmerk 2004-27005).

Reden dijkversterking
Zoals bekend is het klimaat aan het veranderen. Dat heeft onder meer gevolgen voor onze kustverdediging. Wij moeten rekening houden met stijging van de zeespiegel en met zwaardere golven. Dit stelt nieuwe eisen aan de waterkeringen langs de Nederlandse kust. Het hoogheemraadschap heeft in 2003 de gehele kustlijn binnen haar beheersgebied in beschouwing genomen en die locaties onderzocht waar sprake kan zijn van een veiligheidsprobleem. Uit de zogenaamde beheerdersoordeel is gebleken dat de Helderse Zeewering tussen Kaaphoofd en Fort Kijkduin voldoende hoog is, maar dat over een lengte van 1450 meter een gedeelte (gemiddeld 11 meter breed) van de grasstrook op het buitentalud niet voldoet aan de nieuwe eisen en moet worden vervangen door een harde bekleding. Het hoogheemraadschap wil het werk nog dit jaar laten uitvoeren.

Terinzagelegging en beroep
Het goedkeuringsbesluit en het dijkversterkingsplan liggen tot en met 23 september 2004 ter inzage bij:

- het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap, Gorslaan 60, Purmerend;
- het district West van het hoogheemraadschap, Stationsplein 39, Heerhugowaard;

- de bibliotheek van de provincie Noord-Holland, Haarlem;
- het stadhuis van de gemeente Den Helder, Drs. Bijlweg 20, Den Helder.
Als u belanghebbende bent, kunt u binnen zes weken na publicatie van dit besluit schriftelijk beroep instellen. Het beroepschrift kunt u sturen aan de Rechtbank in Haarlem, sector Bestuursrecht, postbus 956, 2003 RZ Haarlem.

Inwerkingtreding dijkversterkingsplan
Het goedgekeurde dijkversterkingsplan is in werking getreden op 13 augustus 2004.

Inlichtingen
Voor inlichtingen over het dijkversterkingsplan kunt u contact opnemen met de heer B. Kuiper van het hoogheemraadschap, telefoonnummer (072) 541 4738, e-mail b.kuipers@hhnk.nl.

DEN HELDER, 19 augustus 2004.
drs. J.M. Staatsen, burgemeester.
A.J. van den Berg, loco secretaris.