Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 33 2004

Inzamelresultaten afval 2003
In onze gemeente worden vele soorten afval gescheiden ingezameld. Dat kan zijn via de milieustraat of via containers, geplaatst op diverse locaties in de gemeente, of via huis-aan-huis inzameling. Om enig inzicht te geven in hetgeen in het vorig jaar is ingezameld, volgen onderstaand een paar cijfers. De eerste kolom van onderstaande tabel betreft de totaal ingezamelde kilogrammen per jaar voor een bepaalde afvalstroom en de tweede kolom de hoeveelheid ingezameld afval per inwoner van onze gemeente.

2003

Landelijk doel *)

Kg *1000

Kg/inwoner

Kg/inwoner

restafval

1069

134,4

gft-afval

538

67,7

140

oud papier

684

86

95

verpakkingsglas

186

23,4

23

textiel

35,5

4,5


---

kca

15,2


1,9


---

grofvuil aan huis


---

0,4

grofvuil milieustraat

630

79


*) voor landelijke gemeenten

Het landelijke afvalorgaan (AOO) heeft doelstellingen geformuleerd voor enkele afvalsoorten (voor enkele afvalstromen is dit weergegeven in kolom 3). Hiermee kan iedere gemeente nagaan in hoeverre er nog meer afval apart zou kunnen worden ingezameld.
Worden de cijfers van de gemeente Mook en Middelaar vergeleken met de landelijke doelstellingen, dan valt op, dat er in Mook en Middelaar relatief weinig gft-afval wordt ingezameld. Overigens is dit wel normaal voor gemeenten met inzamelsysteem waarbij burgers betalen voor het gewicht van het afval in hun container. In onze gemeente zijn hiervoor meerdere verklaringen te geven. Zo maken sommige inwoners gebruik van een composthoop of compostvat. Ook komt veel gft-afval in de grijze container terecht. Dat laatste is minder gewenst, aangezien de verwerking van restafval (grijze container) meer geld kost dan verwerking van gft-afval (groene container). Uiteindelijk merkt iedereen dit in zijn of haar portemonnee, aangezien alle kosten van de afvalinzameling worden doorberekend naar de burgers. Een volgende keer volgt meer informatie over het plan van aanpak Huishoudelijk Afval dat is opgesteld voor de komende jaren.

b&Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 27 juli en 3 augustus jl. vergaderd. Onder andere is besloten

...een evenementensubsidie toe te kennen ten behoeve van de organisatie van een expositie i.v.m. de 60e herdenking van Market Garden.

...in te stemmen met het ambitieniveau van Maasduinen met als doelstelling de leefbaarheid en de vitaliteit in de kernen te waarborgen.

... de planning van de woningbouw voor de RVP-periode (Regionaal Volkshuisvestingsplan ) 2005-2014 vast te stellen.

... niet in te stemmen met de jaarrekening van de Stichting Meander.

...in te stemmen met het voorlopige programma voor het bezoek van de partnergemeente Pribyslav aan Mook in oktober a.s.

Openbare bekendmakingen

Waarover praten wij
Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Commissie Samenleving
Dinsdag 31 augustus 2004, 19.30 uur

Commissie Grondgebied
Woensdag 1 september 2004, 19.30 uur

Commissie Begroting en Rekening
Donderdag 2september 2004, 19.30 uur

Raadsvergadering
Donderdag 23 september 2004, 19.30 uur

Bouwen

Verleende lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Mook :
St. Adelbertstraat 16 overkapping terras 30 juli 2004

Rijksweg 157 erfafscheiding 30 juli 2004

Bracamonteweg 51 poort 30 juli 2004

Molenhoek:
Dominicanessenstraat 2 erfafscheiding 30 juli 2004

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur. Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:
Middelweg 10c bouw bedrijfsruimte met bedrijfswoning

Middelaar:
Heikantseweg 10 veranderen voorgevel en indeling begane grond

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024 - 69 69 147.

Wet Ruimtelijke Ordening

Vrijstelling

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar zijn voornemens om:

met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor


- het uitbreiden van het restaurant op het perceel Witteweg 8 te Plasmolen.
met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 20 lid e
van het Besluit op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor


- het vervaardigen van exclusieve interieur/exterieur artikel in het pand Heikantseweg 33 te
Middelaar


- het uitbreiden van het woonhuis Kastanjelaan 8 te Molenhoek

om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen voor

- het vervangen van de carport op het perceel Oude Bovensteweg 20 te Molenhoek
.
Inzageperiode: 11 augustus 2004 tot en met 7 september 2004. Inspraakmogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode.
Nader informatie: afd. Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969149.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Eindweg te Middelaar
Zaterdag 15 augustus vindt een eucharistieviering plaats in de kapel aan de Eindweg te Middelaar. De kapel biedt onvoldoende ruimte waardoor vele bezoekers plaats zullen moeten nemen buiten de kapel. In het belang van de veiligheid wordt daarom de Eindweg vanaf de Witteweg tot de Kampweg tijdelijk afgesloten voor het verkeer. De afsluiting geldt op zaterdag 15 augustus 2004 van 09.30 tot 11.30 uur.

Geestpad Middelaar
Op vrijdag 27 augustus 2004 wordt door de lokale buurtvereniging een buurtfeest georganiseerd op een perceel aan het Geestpad in Middelaar. In het belang van de veiligheid wordt het Geestpad die dag van 19.00 tot 01.30 uur afgesloten voor het verkeer.

Diverse straten Middelaar
Zondag 29 augustus wordt de Boerendag gehouden in Middelaar en Plasmolen. In de kern van Middelaar vinden allerlei activiteiten plaats op de weg. In het belang van de veiligheid is besloten de kern Middelaar en de toegangswegen daar naar toe tijdelijk af te sluiten voor het verkeer. Afsluitingen op de volgende locaties: Dorpsstraat t.h.v. Eindweg, Bouwsteeg t.h.v. Heikantseweg, Voordijk t.h.v. Heikantseweg, Bloemenkamp t.h.v. Kopseweg, Neerveldstraat t.h.v. Veulenbroekstraat, Ritspasstraat t.h.v. Veulenbroekstraat/Veerstraat en Broekstraat t.h.v. Veerstraat. Tevens worden parkeerverboden ingesteld op de volgende wegvakken: Witteweg, van Heikantseweg tot Eindweg; Eindweg, van Witteweg tot Veerstraat; Veerstraat, van Eindweg tot Elzenstraat en Elzenstraat, van Veerstraat tot Witteweg. Tevens wordt een éénrichtingsverkeer ingesteld in de Eindweg. Er zijn diverse parkeergelegenheden aanwezig. Bezoekers kunnen vanaf hier gebruik maken van pendelbussen die een rondje maken langs de diverse evenementen in Middelaar en Plasmolen.
De maatregelen zijn van kracht op zondag 29 augustus 2004 vanaf circa 09.00 uur 19.00 uur.

Diverse straten Molenhoek
De Molenhoekdag vindt dit jaar plaats op zondag 12 september. De dag daaraan voorafgaande vinden ook reeds diverse activiteiten plaats in het centrum van Molenhoek. In het belang van de veiligheid is besloten de wegen waarop de activiteiten plaatsvinden af te sluiten voor het verkeer. Zaterdag 11 september is de Brandenburgstraat, Prinsenweg en Keurvorststraat, vanaf Schoutenpad tot Prinsenweg afgesloten voor het verkeer. Deze afsluiting is van kracht vanaf circa 10.00 tot 01.00 uur. Zondag 12 september zijn dezelfde wegen afgesloten aangevuld met de Esdoornlaan vanaf de Eikenlaan tot Prinsenweg en de Singel vanaf de Stationsstraat tot splitsing Keizershof. Deze wegen zijn afgesloten vanaf circa 10.30 tot 20.00 uur.

Inzage: van 11 augustus tot en met 21 september 2004 Inspraakmogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders tijdens de inzageperiode;

- voorlopige voorziening, na indiening bezwaarschrift, bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Nadere informatie: afdeling Grondgebied, Openbare Werken, tel: 69 69 158

Aanvraag aanpassing vergunning kindercentrum

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 4 van de Verordening kinderopvang Mook en Middelaar bekend, dat met ingang van 11 augustus a.s. gedurende vier weken bij de publieksbalie op het gemeentehuis ter inzage ligt: een aanvraag van de Stichting KION om (aanpassing van) de vergunning tot het houden van een kindercentrum, gevestigd aan het adres Eikenlaan 4 te Molenhoek. De aanvraag heeft betrekking op een uitbreiding van het aantal kindplaatsen voor buitenschoolse opvang met elf plaatsen. Gedurende voornoemde termijn kan eenieder zijn zienswijze m.b.t. deze aanvraag kenbaar maken bij ons college.

Berichttype Ter sprake